17-18 學年 TOP UP, SF, 非八大專區 3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
報左speed top up但gpa得1.98
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力
想問各位我讀history,yr1 cgpa3.1x,入ugc機會大唔大?

係top up sf degree post 問ugc
個分可以試下city history嗰科水泡 sem3爆高小小肯定會好啲

ais依家變咗熱門科,冇3.3唔洗諗
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

有無唸過自己唔岩讀書?
因為依個分 好多都唔收,收得都唔方好

定你揀錯科?(我friend aircraft engineering HD得2.0x )
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

好似4月,因為個陣括免150$申請費,最近幾日先upload文件,冇哂聲氣
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

好似4月,因為個陣括免150$申請費,最近幾日先upload文件,冇哂聲氣

試吓scope/space top up
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

有無唸過自己唔岩讀書?
因為依個分 好多都唔收,收得都唔方好

定你揀錯科?(我friend aircraft engineering HD得2.0x )

我Sem1,2好差,得1.6左右,之後只追到1.98
想問各位我讀history,yr1 cgpa3.1x,入ugc機會大唔大?

係top up sf degree post 問ugc
個分可以試下city history嗰科水泡 sem3爆高小小肯定會好啲

ais依家變咗熱門科,冇3.3唔洗諗

都搏下啦,一科$200報名費(好似)
shitty又唔限你報幾多科既
就好似買六合彩全餐咁
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

我想speed ,,因為始終本地
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

咁機會微啲,之前有巴打cgpa2.6in speed pt degree都唔收
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

咩都報啲先啦
應該都收既... 差在讀邊啲科咁

因為self fund學額過剩
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

咁機會微啲,之前有巴打cgpa2.6in speed pt degree都唔收

會唔會唔同科收生門檻低如business
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

機會微,speed收分同ou差唔多
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

business一定唔係 inflation得太勁
你去其他institution揀啲冷門野啦

報埋 珠海學院/樹仁 睇睇點
係咪面試都冇機會?
好後悔當初自己唔努力

幾時報?

不過business都1.98,巴打你要留意吓真係依科既材料,唔係既話,升上去都未必grad到

幾時報?

1.幾個分真係晒錢讀 恕我直言
唔係一般都要2先畢業到咩
試下報海外課程本地讀嗰啲topup囉
或者讀過ive2年拎工作經驗直接返工啦
追咗少少post都無見到有人問
有無人報外國大學係香港搞嘅學位課程?

依類課程 叫 遙距top-up

話說 南澳洲大學, South Australia University(CIE) 搞果個有啲特別

佢係 讀完一年year 3, 再過澳洲讀一年year 4

好似比較適合啲 想留學既人體驗下...

果陣Lecturer yr1 sem1同成班講,如果self fund都唔收 南澳 2.5直入

我呢排睇緊類似嘅課程
有啲大學個ranking仲高過香港啲大學
有啲心郁郁

而家有樹仁傳理yr2同含管 bba mkt yr 3 offer

其實一直好想讀傳理 但個日in完樹仁個programme leader講既野同我以前一直諗既唔同 聽講workload好大但學到野 好驚爆唔到gpa 加上要讀多一年 遲一年畢業驚曬咗啲時間

但含管bbamkt 又好似好廢咁 驚讀完冇用 但唔洗曬多年 聽講多intern做 好糾結 過兩日要交錢仲未決定好 邊個出路會好啲
有冇人知道如果之前reject咗恒管offer但又想要返
可以點做
因為之前諗住想讀ou 但依家又想讀hsmc多啲
好迷茫
我報左恒管bba 但又唔太想讀
有咩邊暑top up仲收
有無巴打收左hsmc bba management yr2 offer?
而家得scope offer
但想讀hsmc bba ,又差0.01
Bucie 又得waiting list
13號scope就截,大家會點揀

之前好似有位絲打都係hsmc bba,差0.07,都成功入到

CIE報咩?

speed好似未deadline. 不妨睇睇

https://www.speed-polyu.edu.hk/courseinfo.php?code=84039&sourse=program&id=43c32e7e-522f-11e7-b1c8-005056907848&type_code=1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞