[威士忌24]新年開新酒

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
ching sick ball 醉愛caol ila
都真 至少可以買枝年份耐啲既
我唔識嫁。所以窮L飲5年既caol ila咋
5年?
ib?
好多舖頭都有得試
islay 5yo都唔一定平架
講起caol ila
我到依家都覺得12年嘅caol ila 口感同味道厚身過lagavulin 16

暫時lslay泥煤普款都係鍾意caol ila 12同argbeg 10多啲
想試18年嘅caol ila
說來有愧
普款CAOL ILA 只係飲過25
飲開都係IB多 又平又抵屌(以前)
ib呀。
我未飲過caol ila近期普款
好撚慚愧.....
窮撚飲coal ila 7年渣
macallan又出左支earth
又搵人笨柒
咁young真係好咩
咩ib出 5yo?
JPL打手
早排spiritus 個支包幾好飲
如果我想要啲偏向甜身啲既 除左馬爹利有無可以推介下?
或者威士忌都得 thanks
JLP打手
早排spiritus 個支包幾好飲

自膠 打手打錯字
新手飲過幾種但飲極都分唔到咩泥煤,曲奇,太妃糖咁深入,淨係知苦辣甘依D低層次。

人生第一次係Black Label 雪莉桶>black label>gold label>jack Daniel 蜜糖威士忌>ballantine 威士忌可樂>Glenfiddich 12>double black>知多>忍 水楢桶調和

飲完咁多枝發現自己鐘意某D口味
Black Label 雪莉桶好飲過gold Black double Black
jack Daniel 蜜糖威士忌又甜又苦又辣
ballantine 威士忌可樂 難飲
Glenfiddich 12 似Black Label
知多 好好飲,又香又好味
忍 水楢桶調和 依家飲緊,唔啱口味,唔知係咪水楢桶令到佢飲完有三種層次,先苦好快到辣再回苦,聞落去唔知點形容,有D胡椒味<?

新手求救點分到咩味
窮L飲唔起10年咪買5年囉

其實好多ib都有。。

有冇人可以形容到雪梨桶既威係咩味,知多果款谷物威士忌好正
我平時會冰杯再加粒不銹鋼冰粒純飲,加梳打水會覺得威士忌好油同D水唔夾
簡單。你買幾枝。召集我地。請我地飲。自然有人教你
我飲5咋。我仲窮
坐係公園飲介唔介意
搵唔搵到邊到有sauturn 桶既ib賣?
點解要用梳打水。。垃圾威先用嫁噃。。
599g⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞