[一日五萬字][吹水區][m底作者]《一起成為魔王吧》

869 回覆
20 Like 1 Dislike
事先聲明,我唔係個故既作者
個作者係Pure_White, 但個m底樓主慾拒還迎唔肯自己開post
所以由我幫佢開個吹水post
現家個故岩岩完第三季
未睇過可以由第一季睇起
https://lihkg.com/thread/41632/page/1
係關於一個未來世界既遊戲,鐘意打機既你都應該會鐘意
歡迎新+舊讀者一齊入黎吹水加追文
終於到我推post喇
下一篇故叫布達坎村的地下傳

異世界故,可以套入第三季,獨立都得。返工先打簡介
一鍵留名

兩條平衡線?
如果異世界可以套入第三季,咁即係隻game唔係單至一隻game咁簡單啦
"如"期話係一隻由人類創造出黎隻遊戲世界
不如話係將人類既意識upload到一個異世界
為左搶資源?
咁就可以解釋到點解隻game咁真實
因為根本就係真實既異世界
困難既覆活條件同痛楚等係因為技術問題?
或者係異世界創造一個肉體需要唔少資源,所以定立特定環境令玩家認真玩?

利申;鳩估
不如大家又估下佢隔幾耐忍唔住會出第三季
嬴左可以得到作者豐滿既臀部
我估先,一個星期內
不如大家又估下佢隔幾耐忍唔住會出第三季
嬴左可以得到作者豐滿既臀部
我估先,一個星期內

一日

兩條平衡線?
如果異世界可以套入第三季,咁即係隻game唔係單至一隻game咁簡單啦
為左搶資源?
或者係異世界創造一個肉體需要唔少資源,所以定立特定環境令玩家認真玩?

利申;鳩估

冇咁科幻。
只係由一個異世界冒險故,可以當NPC既故事

兩條平衡線?
為左搶資源?

利申;鳩估

冇咁科幻。

高估左你tim 講笑
唔知幾時先真正發展到有自我意識既ai
不過諗諗下有都好似幾恐怖

兩條平衡線?
為左搶資源?

利申;鳩估

冇咁科幻。

高估左你tim 講笑

不過第三季會放大求生元素,地圖大N咁多倍
幾時出嗰十幾個外傳呀?
幾時出嗰十幾個外傳呀?

你地覺得第二季同第一季分別點 話哂都完左。

兩條平衡線?
為左搶資源?

利申;鳩估

冇咁科幻。

高估左你tim 講笑

不過第三季會放大求生元素,地圖大N咁多倍

咁聽有d似荒島求生既game
不過入荒島既資格係戰勝三個外服
大家再係個荒島搵資源同佔地
幾時出嗰十幾個外傳呀?

冇咁趕
錯字小左
如果一開始新世界未有人入到去既時候
個server 已經比人打到含ser產
仲會唔會發生大崩壞
係咪由類似蕾呢d傳奇npc 救server?
幾時出嗰十幾個外傳呀?

第一季同第二季最大分別應該係個世界觀
第二季果時真係哇左一聲,所以我先覺得第三季會講其實隻game係異世界
中文程度方面唔多作太多意見,我自己中文廢到傻
不過有時可唔可以唔好彈一兩句鳩野,例如:咩轉角遇到愛
明明好認真投入緊,無啦啦俾佢ruin左個心情
統一返成篇既風格好似好d(認真or鳩鳩地)
如果一開始新世界未有人入到去既時候
個server 已經比人打到含ser產
仲會唔會發生大崩壞
係咪由類似蕾呢d傳奇npc 救server?

我傾向NPC叛亂多啲,蕾太屈了。設定上係冇嘢夠佢打,係都要好飲魔女咁除開5份先可以平衡到
幾時出嗰十幾個外傳呀?

冇咁趕
錯字小左

第二季中段睇到我想棄故......
因為真係好sad,一d都唔王道

但正正係咁先係個好故事

同埋樓豬多用左寫幾條線既故事一開始覺得好亂,但唔知係習慣左定係你愈寫幾條線愈匯合埋一齊既緣故,所以覺得咁樣寫都唔錯

期待第三季

中段係去到邊?德軍入侵果到?
怪唔得日本人話至少會搵到五轉救援
因為前題要教皇呼應返 先召喚到日本人?
咁點解唔一開始就寫至少搵到一個教皇?
唔想寫得太白定點?
幾時出嗰十幾個外傳呀?

第一季同第二季最大分別應該係個世界觀
第二季果時真係哇左一聲,所以我先覺得第三季會講其實隻game係異世界
中文程度方面唔多作太多意見,我自己中文廢到傻
不過有時可唔可以唔好彈一兩句鳩野,例如:咩轉角遇到愛
明明好認真投入緊,無啦啦俾佢ruin左個心情
統一返成篇既風格好似好d(認真or鳩鳩地)

好。

講開第三季,有冇留意蒼蒹把三味弦個'撥子'係用'高凡指骨'去造。 第三季開始一件件裝咁講了
俾斯麥肯定玩完
無成果 鎮壓唔到小服 又有損傷 最重要就係推動到小服之間交流
怪唔得日本人話至少會搵到五轉救援
因為前題要教皇呼應返 先召喚到日本人?
咁點解唔一開始就寫至少搵到一個教皇?
唔想寫得太白定點?

exca7ly 唔想太白,比你地諗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞