[一日五萬字][吹水區][m底作者]《一起成為魔王吧》

869 回覆
20 Like 1 Dislike
第一一
里奧都上一線。唔係女角

點解和也會比人秒---其實唔係秒,只不過係唔想再花筆墨係打戲上。基本上後部份既打戲都以概念為主。

和也依隻萬能近戰法初時出現係母服,令母服既玩家大開眼界,同時被佢打到反皮。

冇錯,和也出場果段時間的的確確係失左平衡。

而武士就係我一開始叫你地唔好屌我住既平衡點。

和也非必要都唔想同武士單挑,畢竟和也再勁都係打小隊(大賢隊長)。然而對住純近戰既武士佢當然冇勝算。好快,武士都會被平衡,因為新世界既戰鬥同小服係唔同層次。

每一個職業之間應該都有個別之間既優勢,即係好似RO咁,主教可以秒殺遊俠但未必殺到咒,但咒可以殺主教但又會死係遊既遠攻下面

但和也就好似行AI型自動念咒既妖(智者)咁,係新穎既

同埋武士比和也更強並唔係一個咩平衡點,起碼睇到尾我唔覺得係平衡點

只不過係母服玩家係 10LV,和也係100LV,但武士唔知點解係500LV咁-呢d唔係叫平衡喎我覺得

如果要呢類打鬥好睇,我覺得並唔係話要出d咩新技或者點,反而係一d基本元素,例如係luffy點解嬴到電佬係因為佢係膠人膠人唔通電

我最唔想見到係呢個故慢慢龍珠化

唔會變龍珠,你地果時個個屌哂鬼
第三季決定忍住比你地屌,但寫返自己既感覺算

有時真係討好唔哂咁多人,最後仲搞到有小小變形

忍住比我地屌

你可以寫返自己感覺啊,忠於自己
只係母服首屈一指既近戰好快輸左比和也,和也又好快輸左比武士近戰

當中既壓制我覺得已經唔係單單係近戰經驗或者係可能武士長居於新世界比較識同和也呢類人打可以解釋到,反而係更似等級壓制

唔會龍珠化就好喇
第二季係屌你打得唔夠,係講緊打唔夠字巴打徵角一大堆神人一樣俾其他巴打話太屈機,仲有係屌對住屈機德軍母服可以反打的機會係寫到零
已經寫梗大綱了

寫完就即刻開始出文
根本俄服係初中,母服係高中,新世界既人係大學生咁

當時屠俄仔西城勇咪同和也一樣屈機,火良野咪同武士一樣切豆腐咁殺人。

依方面只能夠係第三季慢慢講。
暫時當住武士單挑,近身打陣地戰係屈機先喇,睇番紅櫻要塞,樞機帶住700守魂圍紅櫻,都係想玩單挑贏左可以入紅櫻了事,隻重甲一樣俾武士秒殺,之後200個武士出現可以嚇怕樞機700兵力。但用另一個角度睇,真係咁屈機又唔會只能夠死守紅櫻打唔到出去。
根本俄服係初中,母服係高中,新世界既人係大學生咁

當時屠俄仔西城勇咪同和也一樣屈機,火良野咪同武士一樣切豆腐咁殺人。

依方面只能夠係第三季慢慢講。

俄仔被殺被屠同埋和也被殺根本就係兩回事

你起碼都交代左俄仔同埋母服玩家實力差距by一堆字,詳情唔記得但好似講佢地對npc了解不足啊,或者係4轉玩家少母服一截,加上母服玩家又有利用npc等等去幫自己,而且母服玩家知道魔王係咩一回事而俄服唔知,所以可能可以壓制亦唔出奇

但和也係,5轉如你所講係好少而唔簡單,4轉互片既時候係唔知靠d咩既情況下佢比人秒左

好大分別囉 起碼我自己覺得好大分別
俄服被屠唔係一朝一夕既事
和也殺到母服高手你可以話佢修為高
但既然用得筆墨寫得修為咁高,最後就由佢慘成為係幾句之間被武士秒殺既角色

我見到佢變為光塵個下除左呆左都仲係呆左
暫時當住武士單挑,近身打陣地戰係屈機先喇,睇番紅櫻要塞,樞機帶住700守魂圍紅櫻,都係想玩單挑贏左可以入紅櫻了事,隻重甲一樣俾武士秒殺,之後200個武士出現可以嚇怕樞機700兵力。但用另一個角度睇,真係咁屈機又唔會只能夠死守紅櫻打唔到出去。

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

我反而覺得係日本人職業太單一
大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到
但要做一次有效攻勢就唔係幾夠兵力同兵種

例如當彈琴佬見到5轉多多
就話可以反攻了

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神
我估係得尼服先會有多樣性
其他server 都全server 專精某 2-3職

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

咁就要睇下樓主點交代喇
希望係合理又好J既

所以我覺得樓主聽日就應該開第三季

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

向依個方向諗,參考下母服點樣慘敗比百賢團,然後武士出場德軍既反應,你大約會估到新世界既戰爭係點
冇文追點捱

追開既故都完晒

藍球又就完故
我既人生仲有咩可以睇

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

向依個方向諗,參考下母服點樣慘敗比百賢團,然後武士出場德軍既反應,你大約會估到新世界既戰爭係點

其實你地話想鬥智多啲,我想寫但會好學術,其實我正正將陣法放左係德軍到寫哂比你地睇。

尼服係百花齊放,乜職都收,個個公會都分近遠戰。

反觀德軍,佢地純法師,係野外打就用圓陣同你站樁鬥輸出,攻城說用魔炮打,都係逼對手進攻。

然後到佢地要主動打近戰就啪針打,開始死人。

根本一團人打哂母服令眼花瞭亂既戰術。

陣法可以講好耐 逐啲逐啲滲

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

咁你真係要好好交代下點解其他ser會好自然專精2-3職而得尼服會多樣性
如果你話德服係好似當兵咁咁就無野好講
但日服/其他服呢?又唔係天生種族
如果明知自己只係叻守/攻/某d位置 無理由又會唔諗對策架喎

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

其實你地話想鬥智多啲,我想寫但會好學術,其實我正正將陣法放左係德軍到寫哂比你地睇。

尼服係百花齊放,乜職都收,個個公會都分近遠戰。

反觀德軍,佢地純法師,係野外打就用圓陣同你站樁鬥輸出,攻城說用魔炮打,都係逼對手進攻。

然後到佢地要主動打近戰就啪針打,開始死人。

根本一團人打哂母服令眼花瞭亂既戰術。

陣法可以講好耐 逐啲逐啲滲

你要講陣法通常都難免要配d簡陋圖
用文字去描寫係好困難

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

咁你真係要好好交代下點解其他ser會好自然專精2-3職而得尼服會多樣性

本地特色

日服: 武士團 近戰無敵
德服: 裝甲師 直接坦克碌過去
梵諦岡服: 神官團 你唔秒殺就不斷回血 打不死
香港服: 奸商團 專精偷呃拐騙
中東服: 無分職業 打唔贏就直接課金 都唔打贏就課兩次金 課到贏為止
寵寵寵一出場咪比人捉左既?其實我寫左差唔多3千幾字講佢地唔想日本仔勸,帶住500幾人離開紅櫻要塞出去打。最後得返幾十個比人活捉左

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

睇番第一季點解銀龍可以收人收到玩騎士團,其他公會連收人方針都未必有,可以玩特化係一樣好奢侈的事。
而上到新世界,變到好似玩AOE4打4咁,一個種族玩步兵勁就狂出步兵架喇,要用遠距離自然留俾其他玩弓/火鎗有優勢的種族出。而點解會有職業優勢的區分,可以歸納文化問題,或者說紅櫻要塞發掘出來的資源打造出來的裝備最適合近戰用又得
但咁樣會令武士團既戲份比人溝淡哂。對個故係更全面,因為仲提及成個新世界地型,紅櫻要塞既設定,大組點運作次類。其實一出,你地會對成個大局更了解,更加明白點解㗎仔唔敢打出去。

不過我認為對故意節奏有影響,所以成段delete左。

我仲寫明個個都俊男美女,頭髮染到識發光咁濟 結果出到去比人劏豬咁劏

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

睇番第一季點解銀龍可以收人收到玩騎士團,其他公會連收人方針都未必有,可以玩特化係一樣好奢侈的事。
而上到新世界,變到好似玩AOE4打4咁,一個種族玩步兵勁就狂出步兵架喇,要用遠距離自然留俾其他玩弓/火鎗有優勢的種族出。而點解會有職業優勢的區分,可以歸納文化問題,或者說紅櫻要塞發掘出來的資源打造出來的裝備最適合近戰用又得

你講既就係種族問題
但我認知呢隻game又唔係分種族 即係所有人起點一樣 咩令到德服主玩a 而日服主玩b 而ab又有某樣剋某樣既情況 我覺得要合理地交代清楚 先可以睇得順眼

如果你話係某d地圖某d版圖資源唔同 呢樣都係原因 但就真係要交代

而家我都仲係覺得武士>>>>>>>>>和也>>>>>>>>>>>>尼服
唔識講 感覺很怪
但咁樣會令武士團既戲份比人溝淡哂。對個故係更全面,因為仲提及成個新世界地型,紅櫻要塞既設定,大組點運作次類。其實一出,你地會對成個大局更了解,更加明白點解㗎仔唔敢打出去。

不過我認為對故意節奏有影響,所以成段delete左。

我仲寫明個個都俊男美女,頭髮染到識發光咁濟 結果出到去比人劏豬咁劏

所以你可以留懸念 留伏筆
我地咁多意見唔係覺得你寫得唔好 你咪當我地入左你局囉 到你解得清楚 甚至係用一d我地睇過既伏筆係之後竟然可以解到話 咁咪J出血

但通常就無人結局OF一季會咁大懸念

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

本地特色

中東服: 無分職業 打唔贏就直接課金 都唔打贏就課兩次金 課到贏為止

應該係
香港服: 老屎忽團 新手玩家必須通宵工作不能下線

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

本地特色

應該係

打機都要OT

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

本地特色

應該係

打機都要OT

香港人做到面癱都要做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞