[一日五萬字][吹水區][m底作者]《一起成為魔王吧》

869 回覆
20 Like 1 Dislike
話說你地對角色名有冇意見
暫時當住武士單挑,近身打陣地戰係屈機先喇,睇番紅櫻要塞,樞機帶住700守魂圍紅櫻,都係想玩單挑贏左可以入紅櫻了事,隻重甲一樣俾武士秒殺,之後200個武士出現可以嚇怕樞機700兵力。但用另一個角度睇,真係咁屈機又唔會只能夠死守紅櫻打唔到出去。

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

我反而覺得係日本人職業太單一
大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到
但要做一次有效攻勢就唔係幾夠兵力同兵種

例如當彈琴佬見到5轉多多
就話可以反攻了

成班武士道精神
我估係得尼服先會有多樣性
其他server 都全server 專精某 2-3職

終於。

向依個方向諗,參考下母服點樣慘敗比百賢團,然後武士出場德軍既反應,你大約會估到新世界既戰爭係點

咁你真係要好好交代下點解其他ser會好自然專精2-3職而得尼服會多樣性
如果你話德服係好似當兵咁咁就無野好講
但日服/其他服呢?又唔係天生種族
如果明知自己只係叻守/攻/某d位置 無理由又會唔諗對策架喎

本地特色

日服: 武士團 近戰無敵
德服: 裝甲師 直接坦克碌過去
梵諦岡服: 神官團 你唔秒殺就不斷回血 打不死
香港服: 奸商團 專精偷呃拐騙
中東服: 無分職業 打唔贏就直接課金 都唔打贏就課兩次金 課到贏為止

應該係
香港服: 老屎忽團 新手玩家必須通宵工作不能下線

打機都要OT

證明香港人奴性重到烏托邦都想開OT

so far睇都無乜問題
不過就辛苦你要安插咁多人

咩角色
暫時當住武士單挑,近身打陣地戰係屈機先喇,睇番紅櫻要塞,樞機帶住700守魂圍紅櫻,都係想玩單挑贏左可以入紅櫻了事,隻重甲一樣俾武士秒殺,之後200個武士出現可以嚇怕樞機700兵力。但用另一個角度睇,真係咁屈機又唔會只能夠死守紅櫻打唔到出去。

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

向依個方向諗,參考下母服點樣慘敗比百賢團,然後武士出場德軍既反應,你大約會估到新世界既戰爭係點

咁你真係要好好交代下點解其他ser會好自然專精2-3職而得尼服會多樣性

本地特色

中東服: 無分職業 打唔贏就直接課金 都唔打贏就課兩次金 課到贏為止

應該係

打機都要OT

老屎忽: 你採夠80舊礦先好off
新手A: 我係黎打機既 你off喇
新手B: 你唔好激嬲老屎忽啦 可唔可以和平理性 溝通 用愛感化佢? 我地採80已經好好架喇 有冇諗過之前有d人可能要採120舊 我地80舊已經好幸福架喇 你陣間激嬲佢 佢要我地採返120舊 咁點算? 可唔可以唔好咁自私? 黎喇, 我地一齊唱返首歌

新手A&B: 今天我

應該先知既琴音先係重點
所以唔可以走住黎攻
要死守

大部分係絕對近戰型
單單守城仲應付到

就話可以反攻了

成班武士道精神

終於。

本地特色

應該係

打機都要OT

新手B: 你唔好激嬲老屎忽啦 可唔可以和平理性 溝通 用愛感化佢? 我地採80已經好好架喇 有冇諗過之前有d人可能要採120舊 我地80舊已經好幸福架喇 你陣間激嬲佢 佢要我地採返120舊 咁點算? 可唔可以唔好咁自私? 黎喇, 我地一齊唱返首歌

睇第一季班IT狗喺烏托邦都想無盡加班就知咩事

本地特色

應該係

打機都要OT

睇第一季班IT狗喺烏托邦都想無盡加班就知咩事

咩服專精邊兩三種職
當啲人入左新世界 知道咩玩法 又要講陣式咪參考番一戰二戰或者古代 自己國家係點打仗
理想現實世界咁和平應該都無咩軍隊 或者特別去發展軍事力量
但咁樣會令武士團既戲份比人溝淡哂。對個故係更全面,因為仲提及成個新世界地型,紅櫻要塞既設定,大組點運作次類。其實一出,你地會對成個大局更了解,更加明白點解㗎仔唔敢打出去。

不過我認為對故意節奏有影響,所以成段delete左。

我仲寫明個個都俊男美女,頭髮染到識發光咁濟 結果出到去比人劏豬咁劏

係咪想講到好似hunger game capital d人咁既外形
柒足兩季 終於有出頭天了
但咁樣會令武士團既戲份比人溝淡哂。對個故係更全面,因為仲提及成個新世界地型,紅櫻要塞既設定,大組點運作次類。其實一出,你地會對成個大局更了解,更加明白點解㗎仔唔敢打出去。

我仲寫明個個都俊男美女,頭髮染到識發光咁濟 結果出到去比人劏豬咁劏

係咪想講到好似hunger game capital d人咁既外形

可以講小小

寵寵寵係典型農民玩法,上到戰場想打俄仔,係山區比俄仔放風箏連人都未見到就死一半,出到打算縮返入紅櫻要塞點知撞正羅馬軍團想攻城,最後全軍覆沒
其實我覺得如果樓主真係覺得自己完左第二季
你而家應該做既野係:
一)起第三季大綱
二)整理一、二季紙言
三)諗下係咪真係要開facebook page
你而家應該做既野係:
一)起第三季大綱
二)整理一、二季紙言

寫大綱中,新故

紙言 遲下先。我要休息下。

其實有,真係有
你而家應該做既野係:
一)起第三季大綱
二)整理一、二季紙言

寫大綱中,新故

其實有,真係有

Link
純M試下唔劇透既情況下介紹下

新世界同小服之間既運作 不過依啲應該紅櫻武士會同主角團介紹

新世紀既勢力分佈 點樣先係一個大組 系統分定玩家自己結盟

同埋少少地理既野

唔係我驚大家又睇到一頭問號
你而家應該做既野係:
一)起第三季大綱
二)整理一、二季紙言

寫大綱中,新故

其實有,真係有

第三季呢!!!
唔寫住其實都得但你真係要做二三

link呢

同埋少少地理既野

其實個故咁多設定,M底可以用註釋,打完文再開一篇講番註,咁就唔怕在故事中出現百科全書
樓主有無話需要咩角色eg奸角,咩勢力要多d idea可以出聲,可能大家都會有意見
鬥智其實又唔一定係鬥陣法勝劣
凡用兵之法,全國為上,破國次之;全軍為上,破軍次之;全旅為上,破旅次之;全卒為上,破卒次之;全伍為上,破伍次之。是故百戰百勝,非善之善者也;不戰而屈人之兵,善之善者也。

智者戰爭入面,情報戰先行,然後落手佈局,可以寫下各陣形嘅人點樣各懷鬼胎,又或者點樣利益互換優勢。有時唔使自己出兵就可以打返出去。

去到最後先講陣法打實戰,天地人合一為上
不過睇你想玩到咩地步,我隻人設係可以靠人和智破天時地利
同堆孫子兵法真心
一定要睇下參考下

同埋少少地理既野

其實個故咁多設定,M底可以用註釋,打完文再開一篇講番註,咁就唔怕在故事中出現百科全書

屌 就係想要咁
有呢d 既就唔洗篇篇出完都搞到大家咁多設定既問題追住問
M底 如果我隻玩家仲有得出既話
我唔介意做25仔架
我覺得25仔呢d 角色好撚刺激
用盡方法同條友fd 左之後再出賣佢
呢d 心理真係好撚正
第三季仲要發展到係server 同server 鬥
25完一邊再25埋呢邊都唔差
M底 如果我隻玩家仲有得出既話
我唔介意做25仔架
我覺得25仔呢d 角色好撚刺激
用盡方法同條友fd 左之後再出賣佢
呢d 心理真係好撚正
第三季仲要發展到係server 同server 鬥
25完一邊再25埋呢邊都唔差

食兩家茶禮食得你咁開心
凡用兵之法,全國為上,破國次之;全軍為上,破軍次之;全旅為上,破旅次之;全卒為上,破卒次之;全伍為上,破伍次之。是故百戰百勝,非善之善者也;不戰而屈人之兵,善之善者也。

智者戰爭入面,情報戰先行,然後落手佈局,可以寫下各陣形嘅人點樣各懷鬼胎,又或者點樣利益互換優勢。有時唔使自己出兵就可以打返出去。

同堆孫子兵法真心
一定要睇下參考下

限你一日之內睇晒啲兵書佢

同堆孫子兵法真心
一定要睇下參考下

孫子兵法真心難
期待「多多航空隊」同「多多空降部隊」既組成
係天空扔班日本武士落敵軍大本營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞