[一日五萬字][吹水區][m底作者]《一起成為魔王吧》

869 回覆
20 Like 1 Dislike
老老實實,其實我鐘意第一季多個第二季
雖然第二季樓主多線描寫同角色內心戲手法出色咗,但係冇第一季帶來的新鮮感引人入勝
希望第三季樓主有新的突破
btw樓主可以加多d佈陣同鬥智成分,下下實力懸殊的打鬥冇任何懸念
ok我都知尼服鬥唔到智

第三季會變返第一季初咁乜都重新嚟過(對遊戲理解)

對新故感覺呢
係啵,game of thrones 要出喇啵
大家等下啦,我要去吸收靈感
係啵,game of thrones 要出喇啵

今日出咩
你出多兩篇先問感覺喇
連個故發展方向係點都未知
大家等下啦,我要去吸收靈感

你吸完會唔會死大量人
個大洞就係樓豬唔出第3季俾人開發的結果
你個簡介好難講有咩感受架喎
又短
原來成日唔出文就係去搞新故 三心兩意

樓豬的

樓豬的

水龍巴就係跌左落去個少年

樓豬的

唔知點解睇完呢幾個留言好似對個intro好有既視感
紙言.... 盡快。好大工程

巴打
比個 word 檔我幫你執錯字
之前懶得逐章搵先冇幫你改

樓豬的

我算唔算係幫到樓主手
建議既外傳

外傳1: 遠古的母服傳奇 - 開拓者
外傳2: 跨國的遊戲戀情 - 克蘇魯與詠
外傳3: 遠征俄服時的守城大將軍 - 帕修斯
外傳4: 當年的首次網聚 - Kanatheon開國五人
外傳5: N展毒撚的個人檔案 - 里奧
外傳6: 龍王傳奇 - 弗拉米基爾
外傳7: PVP大師的成長日記 - 加奈
外傳8: 真子的煉獄之旅
外傳9: GM們都是可愛的男孩子是否搞錯了甚麼
外傳10: 廢青狼等待email的日子
外傳11: 雷克斯的單機之旅
外傳12: 尼服奇案系列--<守魂淫魔安德魯>
外傳13: 打不死的人妖 - 諾克斯與樂克絲
外傳14: 從零開始的孤島狂熱者生活
外傅15: m底既樓主是如何練成的
外傳16: 柑柑的軍隊
外傳17: 六口惡魔現實世界生活
外傳18: 淫亂俄妹娜姐第一人稱之服務人渣樹
外傳19: 勇武俄妹娜姐第一人稱之俄服後況

歡迎各位自由添加
上個post既外傳列表

俄服後況好明顯第三季會講
正傳黎
雖然第二季樓主多線描寫同角色內心戲手法出色咗,但係冇第一季帶來的新鮮感引人入勝
btw樓主可以加多d佈陣同鬥智成分,下下實力懸殊的打鬥冇任何懸念
ok我都知尼服鬥唔到智

我鍾意第一季啲地城多過第二季嘅迷宮
feel 唔到 pvp 同 pve 嘅分別
pve 都係玩心理戰

希望可以多啲 pve 元素
幾鍾意第一季個個跳跳地城同血池骨鋼琴

男角心理描寫想多返啲
啲男角好花瓶
男角嘅描寫大部份都係陳述
(簡單一兩句佢想點,同佢有冇做到)
(同埋最奇怪就係寫火良野領袖才能果段,畫公仔畫到有細胞核 ,同直接講「總之火良野就好有領導才能啦」冇分別)
其實我覺得松美第二季嘅心理描寫應該好有發揮空間
由on9到art到大局為重識得調動人手同游擊
中間可以寫多啲
唔好介意長 我覺得可以再拖慢啲黎寫

但反而德佔時期太少劇情同太悶
應該俾多啲小勝利佢地
例如突襲德軍糧車啊 偷情報啊
圍毆下啲三轉 搶下啲裝備咁
同時俾啲小角色如懶然怪獸再發揮多啲
ok我都知尼服鬥唔到智

我鍾意第一季啲地城多過第二季嘅迷宮
feel 唔到 pvp 同 pve 嘅分別
pve 都係玩心理戰

希望可以多啲 pve 元素
幾鍾意第一季個個跳跳地城同血池骨鋼琴

男角心理描寫想多返啲
啲男角好花瓶
男角嘅描寫大部份都係陳述
(簡單一兩句佢想點,同佢有冇做到)
(同埋最奇怪就係寫火良野領袖才能果段,畫公仔畫到有細胞核 ,同直接講「總之火良野就好有領導才能啦」冇分別)
其實我覺得松美第二季嘅心理描寫應該好有發揮空間
由on9到art到大局為重識得調動人手同游擊
中間可以寫多啲
唔好介意長 我覺得可以再拖慢啲黎寫

但反而德佔時期太少劇情同太悶
應該俾多啲小勝利佢地
例如突襲德軍糧車啊 偷情報啊
圍毆下啲三轉 搶下啲裝備咁
同時俾啲小角色如懶然怪獸再發揮多啲

德佔時期冇乜轉折
m底鍾意儲十個伏筆 一次過篤爆晒
但應該要十五個伏筆 中間再篤五個走

同埋新故就開新 post 啦 on9
角色都冇出 真係好難比意見你
行文黎講 啲句子略嫌冗長
同埋m底有個缺點 就係形容詞太天花亂墜
好容易就用啲好誇張嘅字眼
以致後來好始樣樣野都好勁
神器A打神器B 中間可能差幾個檔次
但係兩把神器出場嘅時候都係屈撚到外太空
就冇左 神器A係勁 但係神器B係撚柒鳩勁嘅感覺
風景/招式/食物/裝備 都係

樓豬的

我算唔算係幫到樓主手

跌左落樓主個深不見底嘅窿度
德佔時期冇乜轉折
m底鍾意儲十個伏筆 一次過篤爆晒
但應該要十五個伏筆 中間再篤五個走

就是這個原因,M底先會覺得毒毒開始捉到路,M底的伏筆就像一個複雜得來卻沒有死胡同的迷宮,只要知道出路的方向,怎樣亂走都會到出口一樣。
記起當年德軍狙擊名單
第1位: 索菲亞 - 格殺勿論
第2位: 冇講邊個
第3位: 柒尼 - 可談判
第4位: 多多 - 可談判

終於知點解咁排 唔係剩係五轉關係
記起當年德軍狙擊名單
第1位: 索菲亞 - 格殺勿論
第2位: 冇講邊個
第3位: 柒尼 - 可談判
第4位: 多多 - 可談判

終於知點解咁排 唔係剩係五轉關係

新世界第一位應該係晴天娃娃武士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞