[一日五萬字][吹水區][m底作者]《一起成為魔王吧》

869 回覆
20 Like 1 Dislike
如果一開始新世界未有人入到去既時候
個server 已經比人打到含ser產
仲會唔會發生大崩壞
係咪由類似蕾呢d傳奇npc 救server?

我傾向NPC叛亂多啲,蕾太屈了。設定上係冇嘢夠佢打,係都要好飲魔女咁除開5份先可以平衡到

咁姐係個次序係
情況一
新世界既人用左粒結晶
等小服教皇覺悟
新世界出現去小服既傳送門

情況二
新世界冇人用結晶
小服教皇覺悟
就係npc 叛亂

就情況一黎講
所有小服既教皇都唔覺悟or比人打到冇左教皇
咁係咪用左粒結晶都唔會出現到傳送門
我仲記得德軍出場果時母服比人打到反哂皮,你地都屌到我飛起
仲會唔會發生大崩壞

我傾向NPC叛亂多啲,蕾太屈了。設定上係冇嘢夠佢打,係都要好飲魔女咁除開5份先可以平衡到

咁姐係個次序係
情況一
新世界既人用左粒結晶
等小服教皇覺悟

情況二
新世界冇人用結晶
小服教皇覺悟
就係npc 叛亂

就情況一黎講

冇錯!蒼蒹句:聽天由命就係咁解

尼服班柒頭比人打到反皮我係支持
但係個陣覺得實力有d 失衡先屌你
教皇被殺/放棄。係多數既情況,所以小服好難向大組求救

依家日本仔比到嚟就平衡返啦?因為其實尼服就好飲青少年階段咁,岩岩學識功夫,但仲係創意階段
仲會唔會發生大崩壞

咁姐係個次序係
情況一
新世界既人用左粒結晶
等小服教皇覺悟

情況二
新世界冇人用結晶
小服教皇覺悟
就係npc 叛亂

就情況一黎講

不過掉轉想如果一直有小服去到新世界
用左粒結晶都唔會有小服需要大崩壞
仲會唔會發生大崩壞

咁姐係個次序係
情況一
新世界既人用左粒結晶
等小服教皇覺悟

情況二
新世界冇人用結晶
小服教皇覺悟
就係npc 叛亂

就情況一黎講

不過掉轉想如果一直有小服去到新世界
用左粒結晶都唔會有小服需要大崩壞

咁佢地唔洗返去救人了

依家日本仔比到嚟就平衡返啦?因為其實尼服就好飲青少年階段咁,岩岩學識功夫,但仲係創意階段

去到呢個階段就覺得其實冇乜點失衡
天外有天人外有人咁
其實我第三季大綱係寫到俄服完左就冇,直到日本仔登場之前都係真空,日日都要爆肚諗

天外有天人外有人咁

當時比你屌到啪啪響

天外有天人外有人咁

當時比你屌到啪啪響

當時真係覺得0翻身機會
好撚絕望架
德仔扮npc 極速起哂尼服底
從中不斷離間勇伯同五行野
柒帕既on9管理能力
德仔用劇情整屍軍
bbq尼服成班主力
睇到勇伯比和也當狗咁撚
百賢既魔法組合技
白加同德仔暴君招合體大技
最後德仔成套有效管土著既方案
點翻身
其實每個服的服飾同建築物風格係跟番本身地區文化?例如得日本仔先有武士刀,歐洲地區的服就西式城堡咁
當時完全係一班大人撚狗班bb 咁
去到新世界,我估應該係唔同大組要爭之前講個d門入去一d類似迷宮話者巴比倫塔咁的地方,繼層打上去,打d傳說npc boss咁
其實每個服的服飾同建築物風格係跟番本身地區文化?例如得日本仔先有武士刀,歐洲地區的服就西式城堡咁

會講,係有傾向性。蒼蒹暫定係先知,佢地已經將教會改變成神社。修女變巫女

只要技能唔郁,GM都唔會用惡意設計ban佢地

天外有天人外有人咁

當時比你屌到啪啪響

當時真係覺得0翻身機會
好撚絕望架
德仔扮npc 極速起哂尼服底
從中不斷離間勇伯同五行野
柒帕既on9管理能力
德仔用劇情整屍軍
bbq尼服成班主力
睇到勇伯比和也當狗咁撚
百賢既魔法組合技
白加同德仔暴君招合體大技
最後德仔成套有效管土著既方案
點翻身

德軍入侵完全係嚟屠城 完全唔會夠打。

所以我冇花筆墨形容,因為之後各角色既內心戲先係重點,講佢地點樣反抗
去到新世界,我估應該係唔同大組要爭之前講個d門入去一d類似迷宮話者巴比倫塔咁的地方,繼層打上去,打d傳說npc boss咁

有幾個設定,未決定用邊個,所以唔敢寫死佢
第一季可能沒基礎的關係,劇情給予了很多的意外和驚喜,NPC是人,玩家是AI,各種副本機制,玩家發起系統EVENT,到最後發現魔王都是玩家,再加上遊戲本身的自由度令玩家能夠於遊戲發揮創造力,第一季的故事就像一篇遊記,有一班玩家如何於這個遊戲上如何互動的遊記。

講得係遊記,因為樓豬用敘事的形色由頭帶到尾,讓毒毒遊歷了一趟新人奮鬥到成為別服魔王的旅程,但當中卻感受不到樓豬有甚麼意志/主旨想讓毒毒感受,體會。

而第一一
食個早餐打段文就去左咁多內容討論,好彩冇打埋第二季感想,下次都係短短兩句算

會講,係有傾向性。蒼蒹暫定係先知,佢地已經將教會改變成神社。修女變巫女

會唔會有拎方天畫戟嘅暴君

騎赤兔既呂布

騎赤兔既呂布

判官關羽
守魂使趙雲
原靈諸葛亮
食個早餐打段文就去左咁多內容討論,好彩冇打埋第二季感想,下次都係短短兩句算

打埋啦,我早餐都未食就要開工。尋日講明唔爆反記都爆左,4點瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞