[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
497 Like 14 Dislike
過飯真係好大獲

details 樓主唔肯出文 過下癮先
今晚唔使再F5啦

都知道我玩野架啦XD

呵呵,10板

F都5板啦
夜訓既鳥兒有文食
夜訓既鳥兒有文食

快啦 係咪想找數啊
pish
同sir報: 3點啦喎 仲未夠夜咩衡sir
我地再次操去飯堂前既空地

在沙咀, 無論係S,J,YA,
步操既隊伍內裡,永遠係三年班行頭,二年班中段,一年班最尾

所以到達飯堂空地後

由於我地一年班最尾,係隊伍頭既阿sir其實會視線受阻少少,無咁容易留意到隊伍尾既我地

變相地說, 我地係隊伍尾調下位咁, 其實都可以大膽去做

阿峰就深懂此道
打左成日機先醒起寫文
飯堂座位既規則,有兩個

一個就係 一張枱,最多坐八人

第二個就係每個年級既人,一定會坐同一枱

於是睇返我地既S既環境

我地S宜家有21個人

三年班有六個,
二年班有五個,
而一年班既我地,足足有十個

所以照道理

我地S會分到四張枱

而我同阿峰就會分配到最尾我地一年班坐既兩張枱之中
Live左
打左成日機先醒起寫文

分了枱
自然就會有得分座位

由新人組開始學既, 子藍sir就教左坐位既規矩

原來座位既順序,也是有規則的

一年班既頭一個人會坐係靠皇帝路最出既位置,然後剩餘既人依照次序入座,

第四個人就會坐係最入既位置,換句話說, 第五個人會坐係第一個人的對面,然後到第八個人就會坐係第四個人既對面

阿峰同我都知道, 坐最出係最難過飯
因為皇帝路多"皇帝"經過, 耳目眾多

所以最佳既過飯座位, 就係靠墻最入既四號位,和八號位
所以照以上既規矩去坐的話

宜家隊伍的排列

我入了飯堂後,坐既位置應該係第一張枱三號位, 而阿峰則係五號位

中間相隔一個人, 絕對不利過飯,而且一號位置仲要係近皇帝路

「Mark time !」
戈sir一聲號令轉為mark time ,這是一個好機會

因為Mark time既雙腳提起動作會讓隊伍既人頭不斷上下浮動, 阿sir會好難辨認到位置

所以要換位,就要呢個時候換! !
live 仲有冇
阿峰在我身後,叫了旁邊的華利沙同我換位
華利沙見狀,也不多問

一路不斷望住前面既戈sir同君實sir
趁他們無留意既時候

我地兩個一扯一拉,便順利互換了位置

主動違規既我,都算係第一次,讓我有種後怕

隨後阿峰立即低聲叫他身後既揚帆和他換位

但揚帆似乎有啲抗拒
「咁樣唔係幾好wor...」

噢......障礙出現了
不過呢個障礙好快被阿峰秒殺

「你係唔係玩野啊?! 叫你換就換啦 咁多爹 ! !」
難得地, 見到阿峰兇人既時候
由佢凶人時神態,我肯定佢應該都係係出面行開古惑既人

揚帆當然立即收皮,畢竟阿峰都係牌板.

趁阿sir佢地又無留意我地之際,阿峰和揚帆瞬間換位

宜家隊伍,我變為四號位,而阿峰已經變為八號位

事情進行得很順利

於是我地開始下一個階段
等其他人報完野,致完敬, 我地開始逐個逐個拎飯埋位

一如阿峰既鋪排,我地坐係四號位同八號位, 面對住對方

我望住碟中香噴噴既牛肉球

如果呢個牛肉球有生命
我諗佢都應該估唔到,佢既半身即將要送入阿峰既口中,而唔係我口中

「全部一齊坐~低!」

「對腳 ! 對腳 !」

「移碟!」

「拉凳食飯! 落山未夠一個月半飯, 牛肉球一開四 !」

「Yes sir Thank you sir ! Good afternoon sir Thank you sir !」

我地全部人開始起筷

我將牛肉球界成四塊,
而我要過既,就係其中兩塊牛肉球
等其他人報完野,致完敬, 我地開始逐個逐個拎飯埋位

一如阿峰既鋪排,我地坐係四號位同八號位, 面對住對方

我望住碟中香噴噴既牛肉球

如果呢個牛肉球有生命
我諗佢都應該估唔到,佢既半身即將要送入阿峰既口中,而唔係我口中

「全部一齊坐~低!」

「對腳 ! 對腳 !」

「移碟!」

「拉凳食飯! 落山未夠一個月半飯, 牛肉球一開四 !」

「Yes sir Thank you sir ! Good morning sir Thank you sir !」

我地全部人開始起筷

我將牛肉球界成四塊,
而我要過既,就係其中兩塊牛肉球
於是, 我開始狂啃自己既半飯

阿峰既啃白飯速度真係快我好多, 不消一陣佢已經食完自己既全飯,開始食菜

我見佢速度唔錯, 而且戈sir同君實sir遠離左我地呢枱

我立即向佢打了個眼色, 然後一野瓢起兩塊牛肉球,打算放入佢既碟中

但出乎意料地, 佢立即狠狠地瞪了我一眼, 然後縮開左個碟,示意我唔好比佢

咩話? 唔通交易要取消?

我不解地望住佢, 傳達點解唔收牛肉球既疑問
不得不說,用眼神交流真係每個沙咀仔之間都識既技能
佢先望左望佢自己既四塊牛肉球,
再望左望我一眼.
跟住指了指皇帝路的出面既皇帝路

「你宜家比我, 我咪變左六塊咯!」

我立即醒悟!

屌係wor ! 差啲鑄成大錯 !
如果比戈sir見到佢碟入面有六塊牛肉球既, 咁就真係水洗都唔清了

隨後佢立即食左其中兩塊,再將個碟靠了過來
live左
佢先望左望佢自己既四塊牛肉球,
再望左望我一眼.
跟住指了指皇帝路的出面既皇帝

「你宜家比我, 我咪變左六塊咯!」

我立即醒悟!

屌係wor ! 差啲鑄成大錯 !
如果比戈sir見到佢碟入面有六塊牛肉球既, 咁就真係水洗都唔清了

隨後佢立即食左其中兩塊,再將個碟靠了過來
好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞