[少年監獄] 感受沙咀 Thank you sir Thank you sir

1001 回覆
497 Like 14 Dislike
其實係咪主任級唔使打人 打人多數散仔?

最低級果啲係2級懲教助理 會唔會無得打人
正常阿sir已經係懲教主任

你以為懲教助理唔係阿sir?
係咪未撚瞓醒啊

主任級係白衫唔會理呢啲野架啦
以上講果啲阿sir應該全部都係員佐級(aoi 同 aoii)
綠衫果堆

其實主任響個故入面有出現過
就係巡監
班阿sir響度問有冇人有投訴果陣

咁一粒花個啲係咪都唔使教倉多數坐office?
認真問想知

分分鐘出冊前先會見到佢

柳記aoii去到處長都係綠衫

一日兩次殺到 總主任/監督差唔多日日都見到佢
一粒兩粒咪跟住後面 點會出冊先見到
文呢

屌你,好撚嘔心

sorry sir! good evening sir 同sir報 玩下姐 下次唔會 good evening sir thank you sir

你鍾意玩嘢呀嘛 我實搞鳩你嫁

文呢

收到風 衡仔話要準備interveiw 嚟緊一星期都唔會出文
衡仔加油 等你in完要還返哂d文比我地呀
泉新一巴打果篇好多細節位都出得返黎
收到風 衡仔話要準備interveiw 嚟緊一星期都唔會出文

終於到我了

「Yes sir Check !」
我大嗌回應

然後操到了他們前面,揼地舉手

「報」

「Yes sir thank you sir  !......」

呢一關, 頂硬上吧!

我知道只要稍為講錯一隻字都要找數, 而且要面對既係戈sir, 下場可想而知

我打醒十二分精神, 一字一句清清楚楚咁報完

「呵呵, 你條肥仔今次又幾撚醒目」
戈sir陰陰嘴笑住講

「Thank you sir !」
我當堂鬆一口氣, 今次應該過骨, 點知戈sir突然講
「肥仔, 一陣等全部人報完之後跟我去廁所!」

what the fuck!? 我究竟做錯咩?但聽佢語氣又唔似好惡, 佢想點呢?

「yes sir !」
無辦法, 係沙咀只有絕對服從, 就算啊sir要你食屎你都要啃

呢個時候我見到君實sir苦笑同嘆咗口氣

「今次我先, 下次到返你囖,  呵呵」
戈sir陰陰嘴笑住拍一拍君實sir肩頭

哇屌, 究竟佢想點呢, 我腦入面有一萬個問號

去到廁所, 戈sir鎖埋門, 我心想戈sir之前講過係我落山之後會好好招呼我, 今次一定兇多吉少

廁所得我地兩個, 戈sir一句聲都無出, 只係不停係我身邊踱步, 雙眼打量我全身

「踏 踏 踏」
戈sir每行一步, 佢既腳步聲都令我增添一份壓迫感, 加上廁所冷清既環境, 我個心真係好寒好寒

「你宜家好撚驚咩!?」
戈sir終於講野

「sorry sir!」
唔驚就有鬼啦, 但呢個時候無可能答yes

「除衫!」
戈sir一聲令下, 我即刻除嗮上身既衣物, 滿身肥肉既我呢一刻覺得好羞恥

戈sir突然間從後攬住我, 雙手不停大力揸我對波

「呵呵, 肥仔, 你對波真係又大又好揸手」

呢一刻我冷汗都標埋, 估唔到戈sir原來好呢味野

「啪」
戈sir突然好大力打落我屎忽度

「我讚撚緊你波大好揸啊, 你應該講咩啊?」

「Thank you sir!」

「啪」
戈sir一隻手揸我個波, 另一隻手又打咗我屎忽一下

「打數啦懵撚, 係咪比我揸波爽到咩都唔記得啊!」

「1 thank you sir」

「啪」

「呀...2 thank you sir」

「你叫乜撚野啊, 咁撚樣都浪唔住一陣你點頂啊」

戈sir越揸越起勁, 由於佢下半身貼實我既關係, 我feel到佢下面扯咗, 但其實我由佢揸我對波開始已經硬嗮

痴撚線

屌 格式跟足 成段睇晒

我睇完再落去睇個個屌鬼
於是返上去重睇一次 又睇多次下面COMMENT
先知唔係原作

幾有畫面

Sorry sir 同sir報講漏左
1.戈
2.虎
3.秋
4.子藍
5.君實
6.楚
7.音

1.戈
2.虎
3.秋
4.子藍
5.君實: 出名好人
6.楚:幫手令呀勇同衡仔和好
7.音: 衡仔病左個陣好照顧佢

1.戈
2.虎
3.秋
4.子藍
5.君實: 出名好人
7.音: 衡仔病左個陣好照顧佢(未找過衡仔數)
8.看更打雜: 旋風腿踢屎忽

1.戈:曾經因為同阿勇既恩怨而逗過衡仔,到底衡仔可唔可以得到戈sir既原諒呢?!
2.虎: 成日俾衡仔話好似老虎咁惡
3.秋
4.子藍
5.君實: 出名好人,找板好溫柔

1.戈:曾經因為同阿勇既恩怨而逗過衡仔,到底衡仔可唔可以得到戈sir既原諒呢?!
2.虎: 成日俾衡仔話好似老虎咁惡
3.秋
4.子藍
5.君實: 出名好人,找板好溫柔
9.戴:教PE 猛揸住蔡衡啲肚肥膏唔放

歡迎繼續補充

看更打雜好似叫輝sir
戈sir, 一向都係威嚴的代表

此刻,我踎低在他面前

由下而上既視角,更加讓戈sir的威嚴,狠狠地壓迫著我

但這時候,不容我退縮

「Good afternoon sir ,同sir報: 我學童S325412蔡衡,因犯藏有兒童色情物品條例,於2013年1月27日於觀塘法院被判罪,法官將我判入沙咀懲教所受訓一至六個月,good afternoon sir thank you sir」

「仲有呢?」
戈sir既眼神如獵鷹,狠狠雕住我

「同sir報..我學童S325412蔡衡.....因犯..因犯..」
心裡的壓力,原來不知不覺,大到讓我緊張,語無倫次

「你諗住講乜啊? ! 你知道我唔係想聽呢啲嫁 !」
戈sir瞪大了雙眼,望住我

「Yes sir ..! 」
我吃了吃驚,吞了吞口水
我真係唔知道, 等陣講既果啲說話,到底算唔算答案

但係,唔講,姐係等於逃避 !

「同sir報 ! ...我係新人組果陣時..唔聽培訓話..唔做加強體能訓練.搞到咁多位sir嬲..」
我坦誠出,那些事實

「所以呢? 逃避完,就算撚數啊?」
戈sir繼續責問道

「Sorry sir...同sir報, 」
好奇怪, 明明佢鬧緊我, 但我竟然有股勇氣出左黎,去講出那番說話

「同sir 報 ! 我絕對唔會再逃避呢到既訓練同紀律 ! 雖然我新人組果陣好傻.搞到咁..但係 !」
我諗起, 阿爸阿媽,外面既人, 音sir 子藍sir,楚sir...同一直以黎受到既咁多照顧同關心

「我絕對唔會再逃避,同sir報..! 我會面對 ! 我會爭取表現,早日...」

「離開呢到...........」
我按捺著身體既抖震,說出最後這句

我直勾勾地,和戈sir對視,將心中既決定,傳達出

我不知道,我頭先既雄言壯語,是否戈sir期待既答案

但至少, 我係心中做左,我應該一早就要做既決定

不再逃避

去面對
「嗯......」
戈sir既眼神,始終都係咁犀利

「拿, 你話嫁肥仔, 你如果做到既, 肯面對既, 新人組既數,我就擺低係新人組唔再追究」
戈sir嚴聲正道

「但你同我記住啊,記住你頭先講既果番說話....仲有無野報?」
戈sir繼續說道,我好似係佢眼中見到一絲絲的...欣慰

「同sir報..我學童探訪完...」

「咁老豆老母有無講啲咩啊?」
戈sir點起了一支煙,問

「同sir報...阿媽唔係幾開心..」

「屌廢話,你都入左黎, 做阿媽既點會開心啊? 我唔係問佢地既心情啊,係你地有無講啲乜野啊?」
戈sir屌左句說道

「Sorry sir ! ..同sir報..阿爸阿媽都講左啲鼓勵既說話.叫我堅強,叫我比心機....」

「嗯...仲有無啊?」
戈sir繼續問

「同sir報無了..」
我回應

但這時, 還在旁的探訪sir突然加把嘴
「點會無啊? 你頭先見完屋企人就喊左wor, 仲要嗚嗚嗚嗚 ,好可憐啊嗚嗚嗚」
佢竟然呢個時候在旁,搬我頭先喊既事出黎

而戈sir聽到後

「哇!? 真係嫁偉sir? 我地S又黎一個喊包? 」

「Sorry sir !..我...」

oh shit ⋯⋯
我既解釋,已經無用了
Live
附近三位阿sir,都開始笑我

「係咁嫁啦, 入黎之後第一次見屋企人.」
君實sir說

「啊哈, 傾既過程就無乜野既, 但係一見完就嗚嗚啊啊嗚嗚咯.....」
偉sir繼續恥笑

「哼喊包..」
戈sir說道

我真係變到好似個細路咁,比啲阿sir撚狗咁撚

「Sorry sir ...」

「不過算啦,都算你忍到,等屋企人走左先喊....但你都係個喊包」

「Sorry sir ...」

「以後既日子,有排你喊啊, 仲有無野報!? 」

「Sorry sir !」

「起返身! 下一個! 」

「Yes sir Thank you sir ! One Two, Two Three Turn, Two Three In, Two Three left right left !」
隨後,去到晚餐時間,

新落山既一年班,頭一個月都要繼續界半飯

而我,終於開始有啲習慣呢到既生活

因為半個白飯已經難唔到我,
我依照次序,清曬飯菜,然後夾起了那塊咖喱豬肉,放在口中
咀嚼,肉香在口中蔓延.

啊...有幾耐,無食到一塊真正的肉了

雖然,擺在出面,呢塊肉係劣食

但在這裡,連劣食都會變得矜貴

晚飯完後

包奶時間
繼續繼續
Live左
唔洗找數
我地站在A座出面既空地,開始派著包奶,而這時,君實sir亦都安排我地三個新人去跟人學,點打包奶

唔知點解,今日既奶,竟然唔算太熱.

到最後終於食曬包,飲曬奶

天色早已變得黑暗,蟬鳴不斷

我地入返A座

分好倉, 我今晚住既係1號倉,姐係A座辦公台右側的倉門

有人拎左牌仔薄,行來每一個倉前

「Thank you sir 唔該同學交牌仔. 」

牌仔遞出

然後倉門被君實sir和戈sir鎖上

靜坐開始

這個夜晚亦接近尾聲

不過我一早進入狀態,
未到放鬆既時候

戈sir應該比左order要人幫我加強體能訓練嫁啦
但新人組我學到既,不止這些

囚友之間既關係, 都不能忽視
我既A座的生活宜家先算正式開始

來吧

係時候, 熟悉一下新環境, 和人了
無啦

呢排我會出少啲 但都會盡量寫

屋企又出事 又要interview好煩

煩請見諒一下吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞