[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
又未必個個30歲之後仲單身嘅人都係眼角高樣貌性格有問題嘅
例如大學唔少professor三字尾四字頭都孤家寡人
佢哋份工忙到一星期七日都要覆email
做得依份工又多數真心鍾意研究分分鐘突然有靈感就去lab坐足全日 又間中可能要去其他國家visit一年半載
平時又難識人就算識到都難有話題
咁搞法條件性格幾好都難組織家庭啦
30歲仲講Mr. right
你真係唔知自己問題喺邊架喎
只有唔太想磨合既人 要人就既人 先會講咩Mr. Right
你男朋友垃圾姐
睇政府個directory
大撚把eo ao同grade做左十幾廿年既officer都係miss
講真 香港啲男人又窮又矮又叫雞
我係女寧願自己一個
利申:冇女呀屌你老母
唔結婚就垃圾?
Ms.定Mrs. 係佢地自己揀架
真係有人埋單
25~28就有啦
正常女人
點樣為之尊重女性先
即係你成日發癲野蠻都要人讓你果種?
咁樣係你唔尊重你自己
今時今日冇話30歲一定要嫁
自己接受到就得啦
我係男人都接受左自己係毒撚
但啲性格真係好多都好戇鳩
相處好難
應該咁講有男子氣概既人
好少會有佢地心目中既尊重女性
你係閪痕定純粹覺得30要嫁得出係一種使命先
中肯
分唔清戲同現實嘅女仔都幾難頂
d港女,10個有9個,開既要求咁低,都係扮野...

背後,其實,又要你有學歴,又要你有揾到錢,etc... (慢慢夾,不過冇呢d咪唔夾)
廿歲總有一日會變三十歲
但三十歲唔會倒得返轉
佢哋嘅青春唔分享俾人又點能妄想有筍盤幫手埋單
尊重女性+有男子氣概係冇衝突,

尊重女性:會聽條女意見,
唔係老奉要條老婆做哂家務湊仔,
自己就un un 腳。

男子氣概:即係響街見到有人偷拍會出手制止,
遇到危險會保護條女。

可能我見識少,
咁樣都叫值9-10分?
即係有危險時會對條女起飛腳先係正常?
大把三十歲都係乜都唔識又幼稚

年級唔一定等於心智
其實好簡單,啲有錢簡女人味既女人,係講緊馮小姐呢啲有氣質有知識,又獨立既女人。唔係講緊普通女人
你咪出去行個圈睇吓幾多人係呢兩樣都有先囉
呢個世界係閪人多過條件好嘅人㗎喇
唔好睇咁多劇睇壞腦以為出面咁多紳士啦

如果識條女睇開韓劇同玩開交友app嘅話真係咪撚制 依班多數係連現實世界同虛擬世界都分唔清
用網上嘅標準套入現實生活 對眼生係天花板 身邊有唔少例子
連登一面鼓吹叫雞 一面問絲打幾時嫁得出

我都唔明點解要視結婚為人生階段

如果為生仔 依家生咪盞害死下一代

養仔 拍拖既錢其實夠一個人開開心心用成世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞