[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
唔要
30歲未娶咪又係被人當毒撚
其實男女都有同一問題,就係圈子細 欠主動

你日常生活如果得番工,放工,最多做下gym
又有咩可能識到異性呢

唔通你真係信巴士情緣? 有日番工搭巴士就識到老婆咩
其實個人生係自己嘅 自己想點過都唔使太執著
有D人唔覺得結婚係人生「必需做」嘅事
亦有人想結婚嘅 只係未遇到合適對象 人人嘅時間表都唔同
40歲先遇到又有咩問題?甚至單身都可以生活得好好
同埋我睇到好多人都本末倒置
佢地想結婚然後去搵結婚對象 咁樣有幾愛?真係做到人世?
唔係應該你先遇到一個好愛好愛嘅人 然後你好想好想同佢結婚 先有真正幸福咩?
結婚係為咗追求咩?好多人都無真正思考過 結完就離.....
好mean,毒L好慘
岩呀
如果本身無鍾意既,相處到既人
趕結婚就只不過係老闆們追KPI,為做而做
咁樣其實無咩意義

當然,呢個世界無100% match既人
亦無一段唔洗互相遷就既關係

其實無論男男女女既,點解要先諗條件呢
有時候,應該係先搵到個岩feel相處到既,再去諗佢得唔得仲開心
當然,我都同意做人唔係無條件
嫖、賭呢兩樣大家真係睇路

我記得個同學細細個話咩唔要濕疹爛皮膚既女人
點知佢老婆就係濕疹底
唔係笑佢,佢老婆幾好人既
我覺得佢呢隻先正確,佢放底左自己既bias先有個咁好既老婆
我食過廿歲,又食過三十歲
最後都係簡個三十歲

又唔覺得年齡係咩問題,因為鍾意佢,性格好又夾到
其實樣樣野都已經好難得就冇諗咁多

當然啦,屌如果同一個人我緊係希望佢係廿歲啦而家
夠薑就係 GYM 識男仔女仔
冇咩所謂
人揀你 你揀人
冇可能求其揀一個
婚姻係終身大事黎
搵唔啱不如單身
識d post j post 入面d ching
有後生一定揀後生

除住年紀越來越大但係女朋友嘅年紀反而越嚟越細

真係好神奇
巴打一定好靚仔
因為聽過太多孤獨終老嘅可怕,又聽好多幸福家庭嘅生活

無論點都想追求幸福
追求幸福有錯咩
上帝訂,因為過左30就高齡產婦,當然決左左一定唔生就無咩所謂嘅
高齡產婦35
有能力養到自己驚晒咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞