[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
係 依家想揀個性格好既
推一兩日俾大家分享一下,繼續支持黃店!
https://lihkg.com/thread/2798261/page/1
B女 要sp嗎
依加係父權社會梗係要男人養女人啦
邊有女人真心想要男女平等
條件好指乜?收入高?外表好?
無,80歲既男人(有錢同無錢都係)都係想食20歲既女。 係男人眼中,女人三十已經係每年折舊緊,等同5-6手既舊車。除非一齊好多年,如果唔係唔會想透支下半世去幫呢條女埋單埋條女埋單。你話我大男人主義又好,呢個係現今事實。
主見,領導
好多時女人自己唔知道自己想點,因為唔想冒險

而男人係呢個時候就要冒險做決定去帶領。
同意阿
咩都就曬個女仔就好似冇左自己咁
同樣地我覺得女仔唔好因為驚嫁唔出
就去亂搵一個唔岩自己既人
要對住個唔岩既人一世諗起都辛苦

同埋我覺得女仔對慕強既定義未必個個都一樣
未必係指個男仔職位高級 有車有樓
而係個女仔需要你要你比意見既時候
你比唔比到心靈試既支援
女仔會覺得呢個人值得依靠
心靈上既強大比物質上遠遠重要得多
大肚腩都算 禿頭天生都計係自己唔努力度 咁好慘者
升中四了
同級什至高級過自己既男人都未必睇得起
何況係低級過自己
如果唔係一夫一妻制
女人寧願做姜濤既二房三房四房五房六房七房八房九房十房
識幾個後生RE都冇女
你覺得姐 其實好Care
約到禿頭既男人出黎即係個女人年紀都唔細
仲叫女仔
愈來愈
最好笑既真係 愈老愈揀男人
識個有條女 女都生埋 但嫌條佬廢 唔同佢結
拖住個女 再出去溝仔
佢係幾靚女既 但d男人知佢有個女就即閃
全散拖 D仔就爽 屌完走
慕強嘅意思唔係咁
唔係代表嘈交一定要贏對方、意見不合嗰陣時候一定要對方跟從自己嘅意思。呢方便男女都唔可以太過執着,因為每個人想法嘅都唔同,你講嘅可能係相處之道,通常兩性之間都要互相磨合,如果真心相愛就要互相遷就,大家去搵一個位相處。當然如果真係磨合唔嚟,可能就係雙方性格好夾。如果男女自身條件都已經唔好,仲性格唔好,唔識同人相處係,唔識體諒,理解對方,咁只會更加難搵適合伴侶。
慕強嘅意思,如果從最表面最嚟睇,一般女性或者係雌性動物,會比較鍾意高大強壯嘅男仔,因為會有種可以保護到佢哋嘅感覺。
除咗表面,女性慕強嘅意思係鍾意男性響社會上有一定嘅競爭力。有學識、可以從談吐舉止中散發一種有涵養嘅魅力。
絕對唔係嗰你串我我串你,嘈交一定要贏你,互不相讓。呢啲只係會比對方一種幼稚嘅感覺。
當然越強嘅男性,佢哋嘅擇偶條件亦都相對高,佢哋都會對女性有一定要求/期望,佢哋可能都會希望女仔溫柔,有內涵……所以其實係相對的。
其實男女響學識上增值自己、多啲睇書、了解吓呢個世界發生乜事,擴濶自己眼界 。食嘢唔好放縱,考慮體型同健康,都會增加自身吸引力。
蘆葦可以認真答你,希望你認真睇。

高素質係美好戀愛嘅前提條件,係走入幸福婚姻嘅充分條件,亦係經營幸福婚姻嘅必要條件。
要知道感情係要雙方經營,良好溝通,每次吵架都係了解對方嘅機會,一開波就合適嘅愛情極少,通常都係因為兩個人相愛,慢慢咁磨合(當然,發生原則性嘅問題例如出軌、暴力虐待,就要及早分手啦),最後先變成彼此對嘅人。

所謂嘅高素質,主要係指高度嘅文化修養、道德修養、健康正面積極開朗嘅人生信仰、穩健嘅工作能力(至少可以有穩健嘅經濟能力),外貌就因人而異,各花入各眼,冇咩好討論,最多都係討論下大部份人嘅標準。

吸引異性嘅條件都係不外乎「外在美」和「內在美」。

外在美方面,係指靚仔靚女,以現代標準嚟睇,男嘅高大威猛、眉清目秀,女嘅白白滑滑、眼大大V臉、前凸後翹苗條身材黑絲長腿,識得打扮自己(化淡妝、着啱自己身材嘅衫褲,所謂識襯衫),有基本整潔嘅外表。

要記住一點:無論你做咩都好,世界上總有人鍾意你,同埋唔鍾意你,既然係咁,咁不如做返真正嘅自己,反正鍾意你嘅人會繼續鍾意你,啲haters 繼續討厭你。你係一個單純嘅人,對於複雜嘅人,你就係有心計;你係一個真誠嘅人,對於一個懷疑你嘅人,你就係謊言。所以亦有一個諗法就係「懂你嘅人不用解釋,不懂你嘅人不必解釋」。

內在美方面,係指談吐得體、有教養嘅行為,具高情商、智商、財商、愛商同埋逆商,自然有其獨特嘅氣質、氣場。為人有原則,不趨炎附勢,有自己嘅獨立諗法,君子坦蕩蕩,小人長戚戚,做錯事肯認錯並改善之,理解其他人嘅諗法,和而不同,不需要踩低別人而抬高自己;聽佢講嘢、睇佢寫嘢、觀佢行為就已經知道佢係大概係點樣嘅人(前設:自己有眼光、鑑別能力)。

外在美係先天遺傳嘅結果,係父母畀你;內在美係後天學習嘅結果,係高素質嘅自然流露。身體、思想嘅改變,大約25至30歲之前都係你父母畀你嘅,大約25至30歲之後就係你自己造成嘅,你係咩性格心哋行為,自然係咩人咩樣架啦,習慣成自然,相由心生。

努力唔一定成功,但成功嘅人都係好努力。
講出自己條件
再講要求咩條件

就會知原因咖啦
其實女要既正常男人,係男人角度一d都唔簡單

尤其女人係敏感係同情緒主導既動物。
我覺得唔好將就唔係一定話唔介意個男仔有冇錢靚唔靚仔講條件果d
係指同佢一齊有冇真係好開心呢個最重要
如果無話一齊會開心左
其實真係單身都無咩問題
自己養得起自己 自己一個都可以好開心
幫要求唔高嘅女人翻譯一下:
樣正常(178up 冇眼鏡冇暗瘡 陽光有腹肌 似Ian就夠)

有上進心(ugrad 專業人士/am級數 30k up)
性格好就得人(唔介意佢無理取鬧 凡事以佢為先 食飯揀餐廳菜式女方話事)

識尊重女性 (無時無刻gentlemen風度 幫開門 幫埋單 最好車出車入女朋友令佢唔駛逼公共交通工具咁「辛苦」夏天等巴士出曬汗)

有安全感 (斷絕男朋友一切異性往來 出糧由女朋友保管=摙住男方春袋 自己處於絕對安全位置)

對佢好就夠 (買名牌俾佢用帶佢食好嘢等佢過優質生活有得打卡威 最好買埋樓男朋友負責供女朋友負責住 各司其職<3)

咁少少嘢都做唔到嘅男人都係垃圾 本公主寧願單身
為咩要結婚?
(利申:不婚族)
多數女人唔知自己想要咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞