[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
就30歲先正,最鍾意姐姐
性格唔得即係點?
放下身段唔係 性格有問題都要呀嘛...
條件差D 同 性格有問題2樣野來
收嗲啦問心嗰堆咪都係睇樣
醜女要唔要?
香港女仔肯接受佢哋圈子以外嘅香港男仔至再同我哋講啦!港女嘅弊處就係揀來揀去都只係揀返可以經常同佢哋相處嘅少數男性但對於佢哋圈子以外嘅男性就一律抗拒、排斥、防備(當然有本事有錢有學歷靚仔除外),當港女佢哋嘅圈子以內嘅更少數筍男及正常男俾人揀哂,佢哋就唔肯走出自己嘅圈子去尋找圈子以外嘅選擇,淨係猛咁喺度叫春就話香港冇似樣嘅男仔,但當佢哋圈子以外嘅男仔想同佢哋有多些交流、了解、結識佢哋就一律不分好壞驚死人哋食咗佢哋咁拒人於千里或濫派好人咭,最後就寧願死死地地又係揀返自己活動圈子以內嘅壞男、賤男、渣男過世都唔肯俾機會佢哋圈子以外嘅男仔……
所以點解我哋見到唔少低質渣男都有港女女友但同時唔少不算本事但正常好嘅男人30幾歲仍未談過戀愛,又解釋得到為什麼有不少港男寧願北上結識女性,因為港女自我保護意識太重和對於自己圈子內嘅執着及自己圈子外嘅排拒做成今日嘅共同悲劇,港女圈子以外嘅港男就算再好再有心也無可奈何
男既出post多數都比較有自知之明
通常都會怪自己窮 人工低 樣衰 毒唔識講野

但女出post 就講明明自己應該要有選擇 係度怨點解咁多男佢哋都睇唔上眼
照你咁講,樓主遇唔到佢嘅Mr.right ,咪因為自己條件唔夠,唔值囉
交友谷/app,肥閪扮上菜,要求多多,分分鐘多過男人啦
證明根本唔駛同班八婆客氣同做朋友
反正佢地只會見高拜見低踩
係。正常靚少少 識打扮下,一日未結婚,一日都身邊大把人追
留tg
好似真係駁唔到
勁多人結婚都係同學 同事
從港女對於自己圈子內嘅倚賴及圈子外嘅排拒呢個方向去諗其實係可以解釋到香港男女關係現時所出現嘅問題,至於怎樣去解決?老實說~能解決此問題嘅主動權已不在港女圈子外嘅港男手中
睇下hmd果啲高質剩女
仲有愛情觀價格觀
完全改變
不過講真嗰句,最終啲人只會睇你身邊個老婆樣貌行為或者背景等咁嘅嘢,鬼知道佢係唔係處女咩,所有嘢都係自己心理作用

利申:處比老公,但身邊嘅人冇一個會知我個處留到結婚。
btw努力其實唔單止係謙虛
而係真正感受到自己距離真正嘅叻好遠
完全唔敢講自己好
男人淨係睇外表簡單好多
做返個唔縮骨嘅人真係好難為佢哋
識有啲女,第一次見面就問人做咩工,揾幾多錢
就算職業人工pass咗,後面都仲有好多關要過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞