[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
應該係你自己寧缺勿濫啫。都要睇感覺嘅,有感覺嘅話,就算對方係窮柒毒矮肥,都接受到;冇感覺嘅話,就算對方係高富帥五觀條件較佳,都唔會考慮。你依種人一旦認定一個人而情陷,就會相當深情專一和全情投入,對待感情亦係比較感性,重視靈魂嘅契合和情緒配合。
學到野了
因為佢地話唔到事
個男人控制大局
所以女人一句對你無feel,0慾望
你唔怪得人,因為你就係咁既程度既一般人

Feel 呢d野都係不講邏輯
你朋友比較早熟 潛力股嚟喎
我好認同
如果E個社會唔係一夫一妻制,有能力嘅男人係會娶到十幾個老婆。非常有錢嘅甚至可能會有娶幾十個。跟住冇能力嘅男人就更加搵唔到。但呢個社會就會變得好恐怖⋯⋯好多怨氣、 好暴戾,因為太多男人會冇女人。
你講呢樣野結左婚一樣發生到
唔同意內在美係後天學習嘅結果
學啲乜都要睇先天條件(家底)(家庭質素)
No offense.

努力加油提升自己價值,只係增加機會,唔係話一定可以得米嘅,但都唔排除做廢人都有人鍾意嘅,只係機會大唔大咁解啫。
多數女人唔知自己想要咩, 好多所謂既 feel
1. 靚仔 / package 好
2. 覺得自己同佢熟 (例如日見夜見), 對方又唔差
又係啲咁嘅閪文
保養照顧自己就一定要,但要求真係會隨住年齡而下降
身邊好友A,以前條條女都幾ok,但年近40,最緊搬出黎住,條女就反差好大

但佢都欣然接受,唔通自己晚晚打飛機咩
有咩多個人照顧/節日一齊開心下係好啲
即係你係樣唔順眼 唔啱傾 又唔啱feel你都會夾硬結??對住一樣乜都睇唔順超既人一世?
所以有要求係正常
男人就好簡單,性擺係第一
要唔要情侣關係先睇其他
好多人真係咁諗
結左婚就覺得自己上左岸 高人一等
你親戚朋友日日催你結婚,個個話你有問題好奇怪,你當人冇到?
只係我個人意見,畀多個角度你睇吓。
要指出既係,好多女人搵唔到對象,係因為佢地腦荀都未生埋,唔理解人性既本質,許埋啲自相矛盾既願望,所以導致到戀愛關係經常遭遇失敗。

正如你想同女強人事業型交往,就唔好期待佢地會千依百順,你想搵個小鳥依人既小女人,就唔好期望佢地可以好tough好獨立自主,你要條女好為人設想既就唔好期望佢會好有主見。

正如一個有男士氣慨,有騎士精神同紳士風度既人,會讓女人唔係因為尊重佢地,而係因為覺得女人體弱無力,男人作為強者應該要領導同保護弱者,現代接受平等教育既女人點會接受到呢啲想法所謂尊重只不過係無將果種「無計你地天生係廢啲我唯有做多少少」既想法講出口。

能夠將矛盾既性格特質共存既人,一係就係戲子,一係就係精神病院。

要呃呢種女人,你只要創造到一比佢地又食又拎既錯覺就ok,呃呃氹氹呢啲野大把人識,想拍下拖食下散餐都不過係技述問題。

真正問題係啲女咁唔識諗點同佢地過世,點解唔揀返個識諗既來往,咁多女揀點解要辛苦自己同呢啲on99妹一齊?來往都唔想啦
點會唔關事,人地同你有親先指出問題,話比你聽有個計時炸彈係身度。
依家呢個年代 30歲未結婚都好正常姐
而且無諗過要生仔 同居可能仲好

而且呢個世代好多人都鍾意有獨處空間 包括我
有時諗起結婚要日日對住 大家生活習慣唔同就唔想結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞