[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
女人都係鍾意被人拿捏,咁先有慾望想得到
慕強入面強既意思係有階級之分。

令女人仰慕,抬頭向上望住你
我理解既呢d就係feel
大把前線巴當年路見不平拔刀相助
入晒監倉冇人理
即係 M 底
女人對任何征服佢既男人都會變小女人
因為佢唔想失去你
Hi
女人不嬲都有
又窮個樣又唔順眼又唔尊重女人又唔man,
咁拍拖黎做咩

師兄你係女都寧願單身唔搵依d啦

多謝你嘅寶貴意見。我同意你講某啲增加內在美嘅活動要好多錢,不過都有啲好平嘅活動,例如去圖書館讀下書、去下旅行增廣見聞都可以增加內在美,唔一定要參與高成本嘅興趣班。
30歲都唔太差姐
如果女仔收入唔低 有樓又養到自己
無理由搵個搵20-30k既只係為左結婚?
唔係話要求高 只係想搵返個差唔多既
唔係既話 大家識既見既野都唔同 好難傾得埋
利申: 連登仔fg 50k 有仔
條條女都係㗎啦
你咩都聽條女話
我係女都即刻走
溝女好似玩cosplay咁
都係扮演大家期望中嘅角色
你目的係性?
我意思係所謂後天部分係家庭塑造
屋企環境點影響細路(有冇條件睇書/發掘興趣)
好認同!努力未必成功,但要進步就一定要努力!
貼自己個樣上黎咪知原因囉
謝謝ching嘅注意。我只係指出「同邊個結婚係人生唯一個可以選擇家人嘅機會,當然要十分小心咁選擇啦,有合理要求係好正常」,選擇對象係對應返當時情況嘅合理要求。
唔生仔
無結婚
結離托咩
我都好認同,有時好多上一代未必會識培養,都好大影響。
所以長大後最緊要有悟性。
同埋你上一段,嗰個人提議嘅方法都好有用。大家一齊加油
實際上人同人之間既來往要利用到階級同慕強心態,件事本身已經扭曲到爆

所謂小女人都只不過係假象,你叫個高級白領/專業人士/醫生點樣真係小女人,有無諗過如果呢啲人性格軟弱、喜歡依附根本無可能係自己事業得到成就?

常日都當啲女真係on99咁完全M底,呢啲心態真係大男人同守舊到不得了,好似返返七八十年代咁,覺得女人最好就on99乜都聽哂你講自己最勁佢好仰慕你咁
實際上想經營婚姻關係係咪咁樣就ok,你睇下上一代人幾多父母關係差就知行唔通
明白。你提出嘅意見,我都冇諗得咁清楚,好彩有你講出嚟,多謝你。

原生家庭影響好大,父母觀念出事,通常子女都會出事,思想係會承繼,依個係真的。

我嘅原生家庭都好唔掂,不過我透過自己讀書、思考、接觸有經歷嘅老人家,突破思維限制,反而教返父母正確三觀,當然佢哋聽唔聽就係佢哋嘅事啦,只要大家和而不同就ok, 如果接受不了,咁咪離開,道不同,不相為謀。
我都明,但我講果樣嘢,要用番柏拉圖嘅
「什麼是愛情」,我唔反對要有啲條件,但不合理嘅條件就要剔除,好多時開頭都以為自己想要咩類型咩類型,但最後只要搵個相處C服嘅就得,好似著衫一樣。(可能我已老餅,買衫買鞋要舒服為先)

當然不合理嘅對象就唔需要再花心機
我都有遇過不適合對象,對方係打開哂手牌架啦,但唔啱嘅真係唔好委屈自己
我屌撚哂你班正面撚樣
呢啲說話等於叫人賭,付出努力去賭,但唔會換到啲咩
你班撚樣只係咁啱賭贏咗/仲有賭本賭落去
賭都心力交瘁而冇力前行嘅人就被人屈係懶散,冇撚用

屌你老母仆街賤人
最尾嗰句真係聊交打
呢個世界大撚把人出世已經贏撚咗啦
然後得了便宜仲要扮埋自己努力
你班撚樣先係最侮辱緊努力嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞