[絲打入] 身邊多唔多女仔30歲都未嫁得出?

818 回覆
659 Like 34 Dislike
你真係好有悟性!同你傾多d計相信個人思想會變得更通透。
希望以後可以聽到多啲你嘅分享
但千祈唔好信果啲閪文,花香蝶自來
我身邊信奉呢啲教條嘅都係臭閪圍爐,日日慨嘆點解冇個又有錢、又錫佢呢個生個仔嘅女人
我DLGH,成撚日發白日夢,俾著個有錢有品味嘅人會揀佢咩?
佢嘅努力只限於有仔/目標嘅時候P行幅圖,突然煲下湯咁
人嘅思想會隨著時間、經歷而改變。我都覺得兩個人相處舒服係好緊要,性格、思想、溝通合拍就好舒服,始終大家都係要對住幾十年,如果磨合唔到就唔好委屈自己。
使撚靠男人
笑大人個口
邊個話女人一定要嫁
ONL79
Feel到怨氣好重,不如分享下?
睇人地條件就係額頭
但自己條件就係lin頭
所以某程度上要搵番咁上下嘅圈子搵對象,但有啲行業係冇解嘅
唯有跟下朋友去pub/clubbing
亦有女性朋友去打wargame識到老公(rare case)
BTW, 擴闊生活圈子就係體驗唔同嘅新事物
呢d正常相處係度講會被講成其他「要求」
家下人地要嫁,咪討論下囉
你唔使,就出番去啦
你心地好好會同佢地解釋
出身就冇得揀嘅,18歲之後就叫成年人,要負責返自己嘅人生啦,自己未來嘅路就自己決定啦,無論做順民又好、移民又好,都要努力生存/生活。That's life.

你咁唔鍾意自己嘅生活,咁咪諗方法去跳出個框架囉,成個怨婦咁係度埋怨世界,有用咩?
你明唔明你嗰句「成功嘅人都好努力」究竟係咩意思
巴打好有心機回
但實在好多人已經覺得自己好努力
或者努力咗都無用
所以先會所有女人都係雞
唔好咁講,大家交流下咁啫,我細個有啲特別嘅經歷,所以比較早熟,好早就思考人生了。大家理性討論,君子之間以字交友,祈望依度嘅文化有所突破。
依D女仔30歲都未有拖拍 都唔會諗下係咪自己問題
淨係識得上黎呻吟 繼續做怨婦 好快有拖拍
其實佢地好襯
高眼角醜樣窮撚配大肥婆面西面港女 勁登對
Ching 以偏概全嘅做法不太厚道,偏激使人封閉思想。
你地只係咁啱賭贏咗啫
喺高強度嘅競爭環境下你總會見到有啲人好努力,但一無所獲

我已前都係好似你咁講架
吓,嫁娶係大生意,而有後代就係提供勞動力,好多軟性宣傳每分每秒都做緊
尊重女性係結果,基於咩價值觀尊重女性先係要探究既原因。

大男人主義者、有紳士風度既都會基於愛惜弱者既心態尊重女性,但佢地未必會用平等心態看待你。

接受兩性平權、觀念現代既,都會基於尊重每個人既權利、私隱同自由而尊重女性,但佢地未必會好似前者咁幫你做事、帶領同保護,反而會覺得而家呢個年代,女人可以獨立自主,好多野例如開車門、拎野等等傳統意義上女人會覺得男人對佢好既野,未必會做。

至於你話啲咩當女人係雞、裙短要偷拍呢啲,係一個人有無良好道德同家庭教育既問題,呢啲人格有問題既人男女都唔會考慮來往啦好啦

要指出既係,好多女想要一個既有傳統意義上紳士風度既強勢男人,又想要佢有現代意義上既男女平權概念,無諗過兩件事係互相矛盾,實情只不過係想又食又拎,腦旬都未生埋咁on99
其實香港30歲未結婚真係好common
係連登仔先咁在意呢樣野
望左望你都未grad 真心覺得你未搵到個機會姐
講真我有一排都覺得無出路好撚頹
可以做嘅只有對待每個機會都好撚認真
都有賭輸過 賭輸咪搵下自己問題係邊再努力過
係好撚辛苦係好撚講運
但唔努力我連賭都無得賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞