Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
忍咗部S21成年
希望S22 soc唔會炒車
13pro唔好用?
Windows為何不支持蘋果M1:微軟、高通秘密搞事!獨家協議將到期

你知道Windows 11系統不支持蘋果M1系列處理器嗎,這是有原因的。

儘管蘋果公司已經為微軟Windows系統在Intel芯片版Mac上運行提供了支持,但是配備ARM架構M1芯片的新Mac只能原生運行macOS,這可能是因為微軟與高通達成的一項特殊協議。

不過,這項協議很快將到期,Windows有望最終實現在M1 Mac機器上運行。

據XDA開發者論壇報導,高通與微軟達成了一項排他性協議,確保高通的ARM芯片唯一能夠對Windows提供原生支持。知情人士稱,這項協議即將到期,意味著微軟可以將Windows許可給其他ARM芯片製造商。

高通之所以能夠簽下這一排他性協議,是因為該公司幫助了微軟開發ARM版Windows。現在,聯發科等其他芯片公司也計劃開發支持Windows的ARM芯片。

Dex係咪終於可以變滿血版
S21真係咁差?本身咩機換s21?
長焦早就應該要畀人影 RAW 啦
本身s10e用咗年半 S21一出即換
主要係一熱就會疾疾地+倒水
同埋嫌大部咗少少
S22個size真係fit 希望粒u唔會好似888咁虧
明白
買左flod3了 smt網店12098
用左a51成兩年
fold
忍唔住係people出n20u了
6498真係抵到,同要插sd卡得依部簡了
黎緊s22睇怕都唔會有sd卡位
焗要出高gb數
s21 幾時有得升上android 12?
12月
出S21U定等S22U好
你係咪冇開到效能增強
你都等到宜家 唔差在等多3個月
s22 啦

利申:用緊s21 想trade in部s22
people有貨??
我都係咁諗
一於等S22
擺低200$訂
等收短訊拎機
係呀,不過冇講訂幾耐,有機再上黎report
good pick

保養期內,呢部機超好用,大Mon但又唔太重,操作暢順

記住過保前trade走就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞