Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
有,我個audio係96khz, 24bit
用aptx唔係至少上到48khz, 16bit咩
點解開發人員選項嗰度得44.1khz同sbc冇分別
可能player限制,用poweramp可以改sampling rate

我poweramp是咁set的,播緊96khz嘅歌嘅時候佢實際使用係44.1khz

然後呢個係開發人員選項,只係揀到44.1khz, 48嗰啲係㩒唔到,唔知有冇ching知道點開48khz? 應該冇理由唔support
係咪你隻耳機唔支 我開ldac之後可以隨便教48khz同96khz唔會變

我耳機可以用aptx同aptx adaptive, 所以都唔知點解play唔到48khz
smart , true
依家買A31抵唔抵玩
A52
嚴左咁多既?!
真wor
S21 FOLD 3 係比FOLD 2 S20 LAG
應該真係關粒垃圾U事
Samsung 唔 support AptX Adaptive
而 Samsung 可能都限制咗個 AptX driver 行 16/44
我個人認為唔使太執著行咩 sampling rate
但係睇poweramp解碼個度,三叔個dac解碼都係48khz output 我行ldac都可以教48khz,點解會aptx就得44.1khz
應該係網絡問題喎
其實想問bixby有咩唔好?佢search係廢不過好多setting 都要佢先做到,我都係bixby / Google assistant 一齊用,都唔會有衝突
但係用電腦開Line/用另一部電話開Tg (連同一個WiFi) 通話都順
fold 3 冇lag過
想問下S21U 狀態例到係唔係冇實時網速顯示呢個功能?
有條雜嘜線usb c<->usb-a & 一個舊雜嘜電子垃圾usb-a插蘇,
差電好慢, 咁要換勁線我知丫,
咁個插蘇有冇分勁唔勁?
p.s 係 A52 5g差得好慢

買返個25w既
我嘅經驗係fold3 比s21 好好多
但比fold2 都係差d 尤其邊差電邊用個陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞