Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
應該,唔會啦,因為s22U規格已曝光

如果真係唔再用高通既U,samsung機吸引力會大降,最少用開既地區用家會咁覺得
S20+ for sure,正宗旗艦spec
mon贏冇Touch問題又冇NFC問題
810唔係三星 820臨時臨急
香港一定qualcomn
exynos有個大賣家 vivo
44.1khz sampling咪已經係cd quality 你傳輸拉到48khz但你個audio source有無超過20khz先
當年我都係睇中粒8890先入手s7,好想三星機用番自家u,唔洗再用snapdragon啲貴價噴火u
其實S7之後幾代都係Exynos食電過Snapdragon
外國啲人係咁屌唔公平
https://youtu.be/shrYnaxVenE?t=399
s20+羸
但其實價錢唔同 唔同級
當年805,808,810真係嚇死人,個年s7咁啱有兩個版本賣,exynos仲要平啲(記得好似平成千蚊),咁咪試下囉效果真係幾好唔太熱又快又順但可惜之後開始廢,直到之後s10香港冇賣exynos版就用番855了
但而家嚟緊個粒又話同AMD合作又令我對exynos有啲期待
808 直情鎖大核 吊命
理論性能幾勁都無用,exynos無人做適配
例如pubg exynos版一直開唔到90fps hdr mode
以後如果第三方app想用npu玩機器學習,肯定都係得高通支援,exynos根本無發佈npu sdk 光追同理
Pixel用Exynos遲啲會唔會有改善?
samsung會較廢粒8 gen1 令到同exynos 差唔多表現exynos好廢就大鑊
Tensor粒npu係google自製 人地都已經發布埋sdk
光追同vrr應該都係無解,exynos+tensor點睇都唔夠mtk多,而家人地app developer連mtk都睇唔上眼
買左s20發覺電比較倒水 叉電又慢2
唔通要一直on住省電模式?
想問下而家應該入s21u 定係s20u
兩者有乜大分別
我見依架好似差唔多價錢
想問下 部S21 UTLRA出左 2個月 而家開始LAG下LAG下
有咩解決辨法 反而之前部NOTE 20 ULTRA用極都好順
Fe 之後個批應該無咗呢個問題啦?
我覺得似粒U問題
Note20U 都係咁用
但S21U 反而lag下lag下
想睇下有咩解決辦法
你地係開增強處理定咩?
s20u個主鏡頭=電子垃圾
差兩個月就有s22u,今次個soc唔係常規升級,而係10年一度大換代 小核都4年一度換代,建議等埋。唔等得就s21u都ok geh
自動
乜增強模式有得開自動 有無圖望下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞