Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
宜家係咪買s21>s20+
s21粒u好似好伏
s20宜家有新機都唔係好敢買
https://forum.xda-developers.com/t/why-does-samsung-removes-bluetooth-codecs-aptx-hd-and-aptx
三星減料外國都唔少post有噪,但好少人提連aptx都減料。
>>>試過aptx係上唔到48khz
正常係幾多電
s20+>s20

如果有新嘅s20+嘅話
好好既分享

S22U希望比翻個aptx adaptive大家
一日有exynos,一日都唔洗諗 你期待下ldac點樣大幅減少延遲好過

今日試完好左d
應該開到around6個鐘
有道理

LDAC我有隻sonyXM4支持,但其他全部只有aptx/aptx adaptive,部手機只有aptx,仲要flagship,失望
建議轉會

Cap個圖俾你參考, S20+配MTW2播緊Flac.
唔該咁多位ching, 我再去耳機嗰邊問下
估唔到samsung 除左aptx adaptive/ hd 唔行,aptx都限sample rate.... 白卡機。。。
samsung係咪準備12月31號先push更新
但ui 4睇完啲人升左既review,動畫咁lag已經唔想升住
12月32日
好似唔止你一個係咁,美國三叔community都有類似問題。
如果佢aptx 44.1但ldac可以48,咁三叔真係弱智

重可以加左兩粒,自定的,我加左左邊第一粒係samsung internet browser, 第二粒係cap圖
12月33日
cap圖粒制又幾得意

不過通常用手刀cap
手刀都係幾方便
彭博新聞引述消息指稱,三星最快會在周二宣布高層人事異動,其中包含將更換負責半導體業務的金基南 (Kim Ki-nam)、負責電子業務的金玄石 (Kim Hyun-suk),以及目前負責IT與與行動業務的高東真 (DJ Koh),另外更可能進一步整合消費電子與行動業務。

DJ Koh冇得撈
抵炒啦S21系列搞到咁垃圾
s21好似係盧泰文(以前負責開A系嗰個)搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞