Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
wa…
幾時先有oneui 4啊,3號啦三星大哥
買手機果時d贈品有送火牛差電器同線
不過我有時會係淘寶買type c 線 (幫襯開綠聯果間)
我都係揀左2個火牛
睇完上面條片有d唔想升住 觀察下一段時間睇下點
雖然外觀設計幾靚 但係果動畫流暢度同續航力都好緊要
Note20U 出年換機都唔知點算
冇SD card 又要買512gb
定用多年算
正 裝左taptap
瘋狂點機背了
我覺得無乜用 xda一出即用,玩左10分鐘del左。
Tap機背呢個動作唔符合我攞手機個手勢 放開個食指搞到機身上半部唔穩,tap個下畫面又會搖。 戴殼唔戴殼個靈敏度又唔同
S21 換 咗20u 感覺幾好
用多個月先

不過用咗幾比我整爆相機玻璃
早兩日新買左s20fe 用落唔錯
唯一有個問題係螢幕雙開(例如 上youtube下whatsapp)嘅時候點樣轉apps?而加次次轉appa佢都會停播

我之前用其他機就咁左右掃就轉到 而上面個youtube唔會斷
新屎坑, 我覺得tap2下cap圖好過用one hand
有,我個audio係96khz, 24bit
用aptx唔係至少上到48khz, 16bit咩
點解開發人員選項嗰度得44.1khz同sbc冇分別
我係save定幾個常用分割apps落側面板到
唔知重有冇其它方法
我部S6+ Teams meeting 緊突然黑moon 熄機冇反應可以點拎翻啲資料
本身仲有應該差唔多80% 電
問過維修中心話拎翻原廠整會冇哂啲資料
如果出面整有邊間信得過
可能player限制,用poweramp可以改sampling rate

我poweramp是咁set的,播緊96khz嘅歌嘅時候佢實際使用係44.1khz

然後呢個係開發人員選項,只係揀到44.1khz, 48嗰啲係㩒唔到,唔知有冇ching知道點開48khz? 應該冇理由唔support
想問點停自動更新 明明好似閂咗但佢自動幫我up左上one ui 4宜家動畫好似laglag地咁
你提左我熄開發者mode入邊個更新
係咪你隻耳機唔支持 我開ldac之後可以隨便教48khz同96khz唔會變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞