Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
下面個ching 覆左 已優化先岩
試下轉高 唔得就reboot+app booster
再唔得就android經典reset大法
我同你地個setting唔同 但我係常開增強處理
反正我有電可以叉
唔覺有咩lag,唔知係增強處理定係我使用習慣問題? 我有set bixby routine plus會定期run app booster,同埋幾日reboot一次
Note10, note10 lite同note 20都係智力測試機
世紀難題 係個UI寫得唔好定粒U問題
我NOTE20U 用得勁舒服勁順
反而S21U 用用下就LAG下LAG下
要插到記憶卡+120hz既話
中價得A52 s20fe
note20 ultra要留意返好似無得120hz+2k mon
同好似有mon問題??

未壞可以等下s22先?不過應該都唔會再有得插記憶卡
如果換三天王就唔lag,似係ui問題
點樣lag下lag下,點解我玩左成年都唔覺有問題,定係我要求太低
傳聞s21fe會有翻sd卡
我覺得如果三叔係醒目,就應該係s22u度加翻sd卡 而ultra要有額外功能,而唔係將plus閹割反襯ultra
s21u完全唔OK
做乜用用下好既N20U要轉去S21U?

壞Mon?
跌左落街啦 爛到癲左
可唔可以分享下有今問題
閂app個動畫有冇得改,太飄有啲唔慣
2k120+續航好過n20u唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞