Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
FE我可以接受,s22勉強,s22+搞到咁真係肉撚酸
用Samsung最最最好用既app絕對係adhell

但佢而家block柒左我唔比我課金
正常上期出完隻色唔會短期內翻炒啦 我反而想佢出紅色好耐
no
如果我係高層我會將plus改做1440x3200,調低standard 少少specs同價錢(fe都可以唔使要),將ultra再升少少。
plus俾我嘅感覺係性價比最低,為咗襯托ultra好似比較抵值得貴嘅存在
講錯,唔係3200,直解像少啲
都係domain list adblock,我覺得唔夠adguard 咁好,不過勝在唔洗vpn
逼你買ultra 都唔係第一次
送禮都係ultra抵過plus
計返差唔多錢
Lm
理想:焗人上ultra
現實:焗人轉會
華為收皮下2021唯一分唔到餅唔係無原因。plus嘅價錢已經對標緊對手嘅ultra
真,睇落 如果唔係買s22u, 轉定會都得
有時覺得好唔抵
人哋蘋果每年擠牙膏但個市場份額大咁多
人哋有品牌效應,半個luxury
三叔未建立到同樣level嘅形象,咁快就咁進取
仲有iOS係Apple獨家 Android唔係
內地都鬥唔贏 2k 和1080成本差好遠咩

縮ram好寒酸
Google Pixel又冇行貨
跟住又成日出bug
所以我成日都希望三星同Google合作開發一個全新嘅獨家OS, 唔好再俾支那牌攬炒.
泡菜仔寫software我冇咩期望
論market share
Samsung Android陣營嘅對手係大陸機而唔係Pixel啦
暫時望落三叔越做越頹
所以要同Google合作但問題係Google肯唔肯同三星一齊玩自閉
就算合作 Google唔會比三叔獨佔個OS啦
淨係俾Pixel同三星機用, 最多預埋Sony一齊玩
睇唔到Google有咩誘因排除大陸機
當年Nexus都會比唔同廠參與下
Google靠賣大數據嘅梗係希望個系統愈公廁愈好但問題係三星自己已經開始出現危機, 無論利潤同市佔率都愈來愈少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞