Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
睇極客灣動態流出嘅preview,8g1都係麻麻 往好處諗,gpu起碼算拍得住殘血A15,但cpu我真係估唔到咁撚廢,居然同888一樣 A14升A15個幅度都大過佢
2月頭發表 月中賣
我個部都係個touch成日壞壞地自己亂郁

轉咗iPhone做主力機頂住先

利申:不嬲雙修
唔好 要大mon就買s21u
反正果size同價錢都係差過少少 上S21u會比較好
利申: S21用家
我果部可以撐到6,7個鐘 全日黎講义一次就夠
前題係一定要帶尿袋
冇帶尿袋既話就要借chargespot
btw 我大部份app都係處於深度休眠狀態
除左得某幾個app係永不休眠之外
限制左d app D電冇去得咁快
如果果日冇乜用電話 用到10個鐘都唔係問題

Note 10 轉 fold3 爽爆,平時會做輕文書野,唔打機,電夠一日用,冇想像咁差

唯一缺點係支筆插唔到入機,因為用開note10做野有支筆會好好多
thx
amd gpu睇黎都唔係太樂觀 之前講到話性能屌打adreno 7,比肩殘血a15,但而家實測下adreno性能對比leak有大提升,ice universe話今年exynos 2200可能連gpu都輸埋
出年1月 S21 FE
2月 S22 系列
對比A14 Bionic贏咗未
用緊S9+ 都係倒水電 開機用4%
等出年2月S22U
各位巴打, 如果而家想買s20+ 去邊買好? 水貨/行貨都得 水機其實係咪轉返語言就ok?
price.com 果d 除左某幾間一search就知黑店外 其他搏唔搏得過?
thanks
其實三星連5nm都未搞得掂點解咁急要上4nm
adreno本身就勁,小輸嘅話唔丟架
如果鬥資金我覺得Samsung唔會少過Tsmc
唔明點解製程會咁垃圾
5nm搞唔掂4nm搞,4nm搞唔掂3nm搞
笑左
有錢唔代表肯投入 科技既野就係越多人用你舊產品你先會越有錢同夠膽做研發 所以前沿科企係永遠只會越黎越獨大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞