Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
邊差電邊用係on9行為

又傷電又熱
唔覺 at least fold2 咁樣用一年電量都好過fold 3 s21
粒U 仲大問題啦
冇話唔可以, 熱之嘛, 電池本身充電就會熱
一年換一次電 道理我明,但就住就住好麻煩
想請教一下,本身有裝兩個whatsapp,想請教一下有無咩辦法可以set某啲時間自動關咗另一個whatsapp啲通知
放假都比啲鳩客煩真係好頹
用shelter開分身,收工放假就freeze左佢
有冇人呢排用親Watch 4 Google Pay都失敗
用電話就一take成功
所以應該唔係人哋部卡機嘅問題
假設我已經用緊Samsung Pay 八仔攞消費券,理論上今個月16號拎到第三期

如果我而家換落第二部三叔手機,係咪要等下個月先攞得定係照返16號拎?
唔打機,唔狂裝app冇大問題
想問下s20點樣慳電 真係好食電
特別係待機都好食
ig順左好多
認真想問轉左用s21一段時間
個samsung pay係部機問題定點

搭車10次一定有1,2次係拍唔到,要重新開nfc先得,又更新到最新

之前用iphone都無呢回事
我懷疑係咪三叔nfc晶片本身\擺位干擾問題 我老豆都係咁講
好撚老尷排頭位上車,啪唔到就企埋一邊搞好,後面一個接一個上

都係出返張八達通算
佢個NFC唔係係機頭喎,係鏡頭對落小小

次次d sales最鍾意攞住我部機用機頭位隊落個機到,然後話sense唔到
百發百中
所以放頭頂好用好多
有D拍機位好窄/附近有貨
部電話又越來越大
正常佢擺得到個terminal個位,你打直部機hi埋去已經OK,唔駛成部痴上去,斷估d鋪頭唔會搵d野遮住部機掛

同埋我多數失敗都係個terminal 未load到俾錢我就心急拍埋去
有D舖卡機同八仔打直塞係收銀機下面
部收銀機同貨又突出黎

不過大部份係平放同手提機
呢樣嘢唔係跟八仔個number嘅咩
轉咗新手機之後,個number會唔同咗
https://eform.consumptionvoucher.gov.hk/update/zh-HK/ewallet-id
呢個form唔知啱唔啱你情況

不過我係你就會攞埋先換機,費時煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞