Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
6.7吋太大 唔啱用
wa!!S22U都要玩抽獎

中三星定TSM 代工,TSM
唔係掛…s20+好就手唔重,用左近一年

最廢個指紋解鎖對唔準,同睇片膚色偏色,speaker唔夠大聲

除左上面3個大缺點,唔覺有其他,size好好渣手
發夢啦
螢幕模式用基本會唔會偏色?
補返之前gpu爆料嘅實測圖

cpu預告哂就唔洗抱期望
睇圖粒8 gen 1好掂
你水返佢轉頭
即平時唔係睇片時既操作?唔睇片都…ok既…
佢係問你開鮮艷mode定自然mode
你問過我好多次啦bro,我鮮豔,你地自然,但自然色水太淡唔o岩我,鮮豔膚色冇準唔掂

轉N20U已解決
我知 但係佢真係問緊你呢樣呀嘛
我驚6.7吋太大 宜家s20啱啱好
指紋好順,睇片個min好靚,speaker我嫌佢太大聲
淨係粒電廢,用4個鐘頭多少少已經收皮
除左呢樣之外其他都好完美,手感ui都好正
*moon
如果三叔可以好似其他牌子咁放多啲settings出嚟就好了
始終個個口味唔同
鮮豔睇SDR係過飽和
自然先係接近sRGB/REC.709
可以chok amoled 電影院同相片模式出黎
始終冇得微調色溫+飽和度+色溫
鮮艷mode有得較色溫 但係飽和度嚇死人
原彩最實際
大多數大陸旗艦機都有,三星就係無
貼住條尾

S21出街都係4個鐘多啲SOT
咁我諗iphone起碼係佢一倍
想買部新機俾老豆 筆直大約3500-4500 最好舊電捱到1個全日
佢依家用緊a9s 唔打機 只睇片/電子書
請問a52係咪都抵玩 見官網有s20fe但睇comment好似唔係太好
大家有無同價位嘅其他推介? 唔該
最簡單係如果你部機跟到香港samsung官方保養,登記到個imei嘅咪即係正貨新機,登記唔到嘅咪即係水機/翻新機。如果係新機但呢個sot 嘅建議你拎上samsung check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞