Samsung Galaxy 集中討論區(155) One UI 4 在路上 白卡已被無視

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
咁就要靠三星自己生性
WearOS合作+新Pixel用Exynos已經算係咁
最大對手應該係小米
spec , UI, Ecosystem 都唔得過samsung 係供應鍊同Supply chain同marketing輸畀samsung
A52 / A52s 都有8GB
上年嘅A71 都有8GB
三星成日喉住Apple份利潤
應該出返部細機真旗艦對標13Pro
三叔中階手機好捨得比ram 當年C9 Pro都6GB
然而S8 S9細機得4GB ram
以前咪出過 個個買大mon
An呢邊一細電就好唔掂
將自己啲專利技術賣撚曬比人,然後期待自家產品能夠保持獨特競爭優勢 三叔膠層訓撚醒未
得罪講句,如果屌米/支為有三叔咁嘅起步優勢,肯定唔會撈到三叔咁霉先 咁撚大個集團,結果唔同部門都係各自為政,生態系統衰過兩個後起之秀
唔同啦
你睇下當年嘅大mon機幾重
呢家部ultra幾重

s21同5ii續航都唔錯
如果真係搞真旗艦方向
上ltpo加新一代m系mon
續航會再有感上升

當年細機同大機
體驗上其實唔應該行同一resolution
當年大細都2k 細機實倒水

都係望下iphone個mon係點玩
iphone無論咩size,ppi都係差唔多
想收返部Note10+幻光 搵極搵唔到 又唔想搵d收機佬晒 全新又唔見有
我都係用 adhell ,有無試過加埋 google play service 入 whitelist ?

如果三星出細機核電真旗艦個spec應該要點砌?
細Mon+ltpo+唔好咁薄,自然電池就可以變大。你睇而家iphone 同其他an機幾重幾厚一樣係咁賣得,就知輕薄係三叔一廂情願 細mon+核電嘅需求大過細mon+輕薄
三叔啲機已經唔算輕
iPhone 13 173g
S21 171g
多個cam有d優勢
滿足了
9:30 個叉電cap唔見有
但係888好大食希望8gen1細食啲
ios 同埋 處理器都係獨家
睇黎只追到a13
果斷唔使睇
cpu a13
gpu a15殘血版
isp我覺得今次算幾好 佢個always on camera其實我想要好耐,之前支為用軟件推出類似功能,隔離有人偷睇就會自動hide notification
細機撚表示s21個size 已經係極限
點解唔出細size s22 ultra
google 管理營銷麻麻
睇中moto htc 投閒置散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞