[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
可以

有白髮淺色仲好過深

我覺得
幼頭髮?

濕果時仲鬈唔鬈
短 或留長電 就返
點樣可以gel到日系束感同用推薦用乜gel?我平時用N油加lipps wax,覺得自己電完望落ok,落咗gel之後啲curve沒咗九成,同hold得唔耐唔夠輕身
想問下頭髮好幼,9號面型,髮線有小小後。有咩頭型好推介
Ocean
Wtsapp me
wendy?
巴打有冇咩家用嘅hair treatment/mask推介?
毒撚唔想出去俾人搞個頭 但又想理下髮質
另外 aveda同milbon 邊個嘅洗頭水比較好?
thanks!
lebel lycomit,連護髮素(通用
milbon
drjunior
可以 因為挑完你去上底色就可以

做返有線條同深淺feel
三個月鬆d .因人而異 同埋上面真係唔好剪黎留
有d 出去剪 剪下面d 位 成日順手剪埋上面

有時順手都會剪左好多
本身用開細風筒 轉咗個2200w既風筒之後個髮尾就炸開哂請問有冇咩護髮素或者treatment可以救返佢
想整呢類型既髮尾係咪一定要電?

應該就唔會。。。。咁既

你試下教唔好最熱,或者2200w佢都有細風

定轉左洗頭水
你無上面果d 咁粗硬咁厚直

你係天生鬈?

佢地夾都得架呢d

同埋都係要打理 無打理既唔會靚同整齊
唔係啊
我頭髮一向都好軟好幼
朝早夾到內彎 過個零鐘就外翹 用埋定型水都hold唔到
本身自然攣,望落去會好毛躁,中間會拱起左,髮尾望落好散
諗緊買Milbon Deesse’s Meu 3 steps treatment 喺屋企做 or 去salon做treatment 唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞