[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
洗護見之前係咪推薦lebel 如果毛躁 洗髮水配埋護髮素更有效?佢隻髮尾油值得買?
但係如果夾直左就會睇落好扁塌 有冇咩方法解決?
我鐘意有線

無線其實會成日唔記得差
(咁當然我salon 用啫
因為出親無線既野 最終我都覺得比有線爭d

熱既平均果d 都會受電力影響
moist

ok,呀

洗護一齊用 用緊邊款你
吹頭 或者近根位唔做

但其實如果因為訓教既話

你夾完都係會有機會咁

用彎鉗 電
依家普通用緊啲日牌洗護
試試先 唔該巴打
moist係紅樽?同白樽serum oil有咩分別?
想問吓電完髮一個月左右直返晒仲有冇得救
男仔留緊長頭髮 依家叫做遮晒頸
但啲髮質軟又幼 天生少少攣
如果想上半紮個knot硬係好似好細舊咁 又易dur
以前中長髮電過兩次 次次都係電完幾日就向外飛
以後都唔敢再電 但其實都幾鐘意啲大攣頭
有咩建議
moist cream 質地,保養feel 多d

oil 果個係油底 styling,feel 多d
濕水既狀態係點
如果講外飛既問題 其實係吹頭

你應該無咩點吹點理?

因為 鬈 向來都係反同正

就算有吹 你兜口兜面吹 都係會反曬

由其長髮 長髮要手橋會好d 或者用罩
頭髮幼 電完髮 有咩hair styling product介紹(主要係唔太明spray/gel/mousse有咩分別) thanks
頭髮幼又少 染完髮
今日電髮俾左張相個髮型師睇 話電唔到呢啲紋
係咪要做多啲treatment養好啲頭髮先
想問紫色洗頭水可唔可以日日用?
洗頭見住啲水變哂藍色感覺好似甩咗好多色,想啲顏色keep耐啲
意思係每次洗頭都用,而家盡量都隔日先洗頭
本身髮質好粗厚同埋彎曲 頭髮不斷長就會曲得好唔自然好柒 以前有做過paimire直療覺得對髮質幾好 雖然都會曲番 但就無天然頭髮咁柒同咁炸 之後漂頭髮都無咩大問題 都算keep到直 唔會曲得好柒

但都過左好長時間 做過paimore既都剪得7788 而且漂過 唔可以再做paimore

依家頭髮回到最初咁 但未剪晒漂過既頭髮就唔知可以點救堆頭髮 請問有冇咩療程可以暫時令未漂過 新生出黎既頭髮順直? 髮尾位未剪晒漂過既頭髮
有冇咩方法令d頭髮快d長
啱啱剪咗個柒頭想快d生返長
個時應該唔係咁識吹
但髮質咁幼同軟令我依家唔知點好
spray 就hold 臨尾用

Volume mousse 會令鬈紋挺身dd
但髮質感可能會差dd

milk cream 狀都岩用鬈
髮質感就好d
(Milbon prejume milk3).

我鐘意質感多d
唔係係要粗頭髮先做到
我自己就覺得 開頭一個星期盡量唔好點洗

就算洗 可以考慮低鹼或護色先

可以 不過都睇牌子
咪剩係 未漂既地方 拉直返就可以

天生鬈粗硬用paimkre 做直 係好快還原 而且唔係好直到

而且,唔係療程黎 都係做直

如果漂過好多次 頭髮又算粗 其實有d 藥水係for 漂都用到 而且keep 到髮質 但要知道佢係用咩漂同點漂先得。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞