[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
想問呀Jer個頭其實啱咩面形既人
留名
濕髮時 打底 鹽水或火山水 L字頭

然後吹頭造型

一粒大既青豆size 泥

手心捽勻 純粹掃勻左個頭先

之後最好洗一洗手 之後整乾隻手新手gel,會kick 住kick 住

塑形 執返個你鐘意既形

整好左 之後 拎住spray 用隻手放到最遠 噴

向出噴 唔洗直接噴個頭 係散出去 嬸落去咁既感覺

你都係問返幫你剪既stylist 或者睇youtube 教學文字有dd 難
以前有無用開護髮素每日

有無用 標榜 無矽 或深層清潔
或特定牌子 (mario essnxxxx thermxxxx 摩洛哥 馬油 donki 既香水洗頭水果d

本身係咪天生鬈

如果本身都用緊大牌子洗頭水果d,就真係可能個chemical 問題

如果無用緊 就轉用返護髮素或轉靚d 既洗護
天生鬈 定你講緊 兩邊 彈果d down perm
parlux 或者家用有d 風筒都幾好用

最好個出風或個風咀集中少少

同可以教到個風好細 有得教細熱
有 晏dd 搵
呀jer 咁既面形

其實果類兩邊唔剷唔短 已經好好多
兩邊彈嗰啲
樓主,請問漂染後有咩要注意同點護髮最好

想問應該點吹林家謙呢種髮型
想問 好多salon做緊嗰啲$699任選3項
係咪廢?電髮嗰啲好似keep得唔耐
但如果我啲頭髮比較彈都冇問題? 打算留長完之後電電佢
down perm 都唔得就真係好彈

少少偷輕佢 然後down perm 貼紙 如果都唔得就靠平時自己都壓下貼
咁係睇 個漂底點做

同埋本身把頭髮 乾唔乾或kick

睇打理同洗護
向曬前吹先 然後微微係果個分位 向上吹少少 用手抓
電髮keep 得耐唔耐我諗技術緊要個價錢既
或者本身既髮質 同 保養

粗硬直有正常用護髮素去呢d 地方電
個頭都會好彈好挺好襟

除非手工嚴重地差啫
光頭點
有咩簡單清爽男士髮型?唔要會展頭
我男仔早晚都會洗頭
咁係咪早晚都要落護髮素?
咩點
留到有咁上下長 電下 或者down perm

不過 如果好密好硬就唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞