[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
其實我諗跟師傅多

就算場好好 師傅係第個都會有唔同

可能你身邊有d 朋友個頭整得幾好 不妨問問
我自己就會睇個人喜好 衣著 同埋襯唔襯或面形去決定
你話從邊方面入手 其實靚既野或有型既野 你肯去接觸 而家一定有得睇或搵到既

ウルフ

日本果類係更具層次感

同而家興既韓feel,有dd 唔同

香港要gel,到極具層次感 可能對好多人黎講會覺得笠

咁又無話人地七唔七既
我會 簡 偏短髮型

一係留到好長(接近齊下巴

好似佢而家呢d 中中間間 又圓圓地 成個髮型 笠落去果d

係最唔好 無論正面或側面

但如果你話好極端既情形 髮型都可能幫佢唔到幾多

只係令佢再無咁覺
有冇話要買邊隻?
想剪八字瀏海,係咪一定要每日夾?
之前剪過空氣炒咗車,有冇其他陰推薦
唔想再留個萬年all back頭
唔該你
留咗年半髮,已經過晒膊頭
想搵個髮型師修修佢,因為頭髮好厚
依家啲頭髮放落嚟,發尾都已經攣攣哋
如果想剪到好似下面咁,需唔需要電髮?

想問染髮 如果頭髮本身比較毛躁 硬 應該用邊款?有無話shiseido定milbon會好啲🙏🏻
同埋京喚羽抵唔抵做?
搵你電髮幾錢
本身有濕疹,頭皮好敏感 試過去salon洗頭後痕足5日 我可唔可以帶埋我用開嘅洗頭水去salon? 會唔會好奇怪
佢得紅同綠
係 或者電髮時順便電埋
如果你直毛或而家差唔多長 都唔似 有機會要
麻青

但其實我想講係 你既相會好d.
btw 我會簡偏淺色少少既野 如果相對
染呢個問題 唔太大

但可能果個人開既form 要 比平常高少少
如果本身都少電染 硬

treatment 保養當然ok,但抵唔抵黎講 我都唔知人地開幾錢

雖然我覺得dr jun,做完手感好好 但佢lasting 唔算話好好

反而我覺得 搞勻左搽既b5更好
長過佢多dd for 修剪下

如果你搵個有gel去比較無gel,咁一定會七d 既
唔會

有呢個需求 好正常
我自己覺得
唔夾會唔會好醜
有d

咁可以用d 卷卷 卷住佢
唔該巴打!因為都兩三年無染頭髮
有問過 但佢話去髮品店買日本牌子就得
想問日常用嘅護色洗頭水有無邊隻比較好
爬過文 係咪lebel 同milbon護髮素?
前幾日電左髮
依家心思思想染
想自己染嘅話有冇話推介咩產品?定係一定要去返salon
日常用 就,呢d ok,既

但佢地無特別關於色 只係好用既洗頭水 咁都比平常既好既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞