[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
護髮素我鐘意用lebel,skilliy 多d

我想問本身係咪天生鬈 定平時都無咩
唔係天生鬈,平時都無咩,用完呢枝之後頭髮質地有啲似鋼線。想要柔順嘅效果
呢種髮質 建議用邊種洗頭水會有少少改善?(我知一定難keep到個效果) 我指想頭髮順直 減低毛燥 頭髮唔好咁炸
洗頭水同護髮素有冇咩推薦?
完全打橫生既話

成個髮型個感覺會男性好多

或者你隔硬gel 貼

要睇左實際情況先答到你
三次 around

但唔會單靠漂去到白
咁你用lebel skilliy 果護髮素
依家係呢款

想留長到呢款

係唔係唔使剪髪,由佢炸曬慢慢留長就得,定係要定期去剪下
lebel serum 護髮素

洗頭水 lebel lycomit 紅色 通用
我同你髮質一樣 格硬留左年半宜家紮到辮 留到半年唔剪夠長度就keep住做直 但你要預一季就要整一次 因為生出嚟嗰啲會好攣 同埋捱頭半年真係勁撚柒 仲未計中間長到會遮眼但又未夠紮起個過程
最近試左電曲 last到比拉直耐 但comment好兩極 有人話唔岩我 有人亦話咁樣ok
無咩必要我唔會去剪頭髮 只會喺每次整頭先會叫佢修一修
由佢,長到某個程度就無野
長就穩陣既

但短都有方法,不過天生鬈 係需要認真諗諗點搞

呢個頭有冇需要電髮?
用直髮夾都夾到?
有冇set頭先用嘅抗熱髮尾油推介?
之前睇youtube有人推介過呢支但呢支成日冇貨
男 留緊長髮 平時有用泥同spray
想轉用Mousse 有冇邊隻牌子好用
想請問想顯色係咪一定要漂?
本身之前冇染過仼何嘢,2021暑假去咗salon第一次染髮(霧啡)
出嚟勁唔顯色比fd話我染咗同冇染冇分別
事隔半年都係唔多覺眼咁

嚟緊想做babylight+底色染淺
你會唔會recommend要全頭漂下佢?
樓主你好 新年快樂
想問下漂左髮 前陰做左藍色highlights 髮尾做藍色
其他位置做左灰色

我見Davines有隻去黃護髮素 但佢有藍色同灰色 應該簡邊隻用好?

漂左藍色係咪會甩到綠綠地咁?
Gel and 夾
ats 抗熱
或lebel moist

濕髮用吹乾就夾

我麻麻地用 主打抗熱 既油底質既野
milbon prejume 4

但你係鬈用定,打底性質
around 三個月多dd

咁都睇 電既到底幾大wave 同埋第二次剪時個長度同個形 或者佢電既程度
顯色唔一定要漂

特別而又覺眼既色就一定要淺色底上

你講呢種情形 我會選擇 先成個頭染一次淺色曬先

然後 highlight 漂 再上底色 然後再上highlight

因為我覺得成頭漂
1. 手感質感一般
2. 無對比 因為有漂同無漂既色係會有分別
鬈用
想問下你電髮點收費?thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞