[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
I mean本身係箭豬頭,依家兩邊無咁突,係咪過多幾日會貼服啲
唔會 長d 先會 如果perm 完第一下都唔係好貼

應該要再長d 或者搽果時,淋d 或貼紙

如果佢做齊左都彈彈地 要再長d
有冇好用既推薦?

wella,果支幾好

Tigi Bed head 果d

ghd 都好似有出
或者歐洲牌子都岩用
之前用過 lazulite 綠色 好鍾意佢洗完乾淨得嚟又唔會搞到頭髮乾
想問 lebel lycomint 係咪都做到差唔多效果?
男如果想留長少少頭髮嘅話
有冇雖然修一修再留
定係由9佢留到自己想要嘅長度先剪
咁lazu 會乾淨dd
但差唔多
男 軟髮 冇電
想打底冇咩傷頭髮 係咪用mousse好過鹽水?
如果mousse, 用返你上面推介支wella ?
兩樣都得

但你後枕骨果個位 會有一舊野 墜左落黎咁

如果留左長
火山水

mousse 都會好dd
但其實差唔多

主要係因為 都有酒精成份 長用 日用既

我寧願你電左佢

或者比心機吹頭 熱風 用少少力 捏起d 頭髮 然後教細風 細熱烘 然後凍風 重覆做一兩次
之前染咗灰色耳圈染
變黃之後有用紫色洗頭水
但一洗完就變綠
可以點補救?
等佢甩 然後再上色
今年男仔會比較興染咩色頭髮?
請問樓主 邊隻去黃洗頭水推介
感謝
漂左頭後
係唔係先用鎖色洗頭水洗頭?甩到咁上下先轉去黃洗頭水?
定係兩者次序調番轉?
都係漂色架啦
其實而家都無話興d 咩

最緊要係成個形 夾 或者係一個style 咁
咁都好睇個cutting
睇鐘意點
我自己 個人喜歡係 .甩到好金先去黃

一路都係低鹼 或鎖色

臨會染之前既兩個星期就由佢用返正常野

但 有時會case by case

如果個客屋企個洗頭水 麻麻 而佢又剩係得去黃

而又唔想另外出去買多枝 我會叫佢直接用 一開始
想請問原生黑髮可唔可以保留做底色 之後做挑染 我上網見大部分都會染咗底色先
因為唔中意布甸頭 但成頭中長黑髮因為頭髮粗硬 髮量多 睇落好厚重
可以 但你要同佢講明 因為有d colour

上highlight 既時侯都會郁到個basic
厚重果part 就要針對返頭骨位偷薄

而偷薄既時 盡量係有系統 重複去做返做左薄 短既位

而唔係free hand 如果唔係會愈偷愈薄 個尾

然後就會變左髮中或中間位好厚 尾好碎

如果有少鬈底或頭骨好唔平果d 可以靠埋夾直幫手
電髮到底洗唔洗等2日先洗得頭
一啲話要,一啲又話咩落完定形水啲頭髮結構已經修返好 洗頭已經無影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞