[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
仲有其他既

剩係 打燈 影相 (人地影數十張再去簡同處理

因為多數岩岩掂完我都唔想佢地咁快掂洗頭水
所以我無落太多styling spray 去執
巴打我想問電鬈一般幾耐要電多次?見有啲又話兩個月,有啲又四個月
講漏咗,我係鳩毛頭
有冇話邊個牌子好用啲
濕水果陣攣
如果電係近根既效果野

兩個月唔奇

如果成頭 果d 三四個月差唔多

天生鬈 要用夾夾彎 先得

果d 三四個月差唔多
無用過比唔到意見

但粗硬髮質可以處理下

靠chemical
我鐘意 ocean milbon 日牌果d
咁關吹頭事
請問一下 電咗錫紙燙每日平時可以用啲咩產品護理 可以keep耐D?
同埋有需要造型既時候推介用咩產品呢?
睇你想玩 明顯紋定散

明顯紋
wax 或者 milk果類都ok

唔係就直接吹散用泥
請問
之前電左微攣
而加D頭髮長左去修剪既話
係咪剪返短之後要再長返 變返直咁樣先可以再電
定係每次修少少直至還原冇電咁為止再電好D
唔一定
染左個紫紅色 可能因為之前退過色所以隻色好出
但我覺得太紅有啲誇張
請問點先可以令佢冇咁紅 洗下頭會唔會甩返變啡紅色
會 但如果紫紅
係人甩左紅 然後一段長時間先會無咁紅

前題都睇佢上歐牌 定日牌
請問歐牌同日牌甩出嚟有咩分別
最近吹頭同落泥甩多咗頭髮可以點解決
想髮根堅韌啲係咪要由洗頭水入手
求男士gel 頭3寶介紹
鹽水

spray
同埋新手想問埋小小問題
第一次買咗 previa curl cream 同milbon wax7
我習慣係夜晚先沖涼洗頭吹頭 朝早出門唔洗
咁呢2樣產品應該可以點用好?
夜晚吹頭果陣用cream 出門前用wax 得唔得?麻煩晒
臨到聖誕啲染髮booking好full 想自己嚟
聽得多泡泡話會卡色
咁freshlight染髮乳會唔會整壞啲頭髮?
e.g.
歐牌 基色底 係紅色
日牌 係灰色底

所以日牌相對fate out 好快 但靚d 霧d 同推淺既能力比歐牌感覺好d
sure
post ,第一頁果度有架
但你係gel 緊咩造型
夜晚gel 個無咁笠 或者唔gel,都得

朝早 用手濕d 水 整個髮尾 然後用curl,cream 或wax 都可以 然後自己乾或慢風吹一吹即可
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞