[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike

再問代理可日用

同埋我上網都搵左

http://shampoo.hk/tc/lazulite-instant-purifying-shampoo-clone-tc.html

你都可以睇睇 佢有簡介
今日去咗兩間發現我問鋪都唔見有得賣ate抗熱有冇邊間會有
咁lebel moist嘅話可唔可以乾搽完夾?定係都要濕髮搽完吹乾夾?
報銷會點㗎?係壞機定塊板有問題?
頭髮太多又唔順直 會定期做KK treatment
想請教下KK treatment , paimore直療,巴西直髮巴分別,你recommend 邊個多d.
Thanks
請問男仔短頭髮點先可以令頭髮貼服啲,唔會好似箭豬咁炸起?尤其係左右兩邊嗰啲。感謝
好 唔該曬
濕髮

我剩係知,佢官方好似有寫 唔可以搽油再夾

塊板 會白左一達 然後夾親果個位都kick

lebel 果d 無咁油既feel 我又無左試過
直療

其實直療 個療字 只係做完既頭髮ph,值偏左酸,手感似滑左但其實天生鬈 而且佢對天生鬈抗拒髮質 好快會復原 以前hit 係因為做出黎細滑

又唔太直
但其實而家好多牌子都係 咁 所以佢都無咩特別 而且相比起而家既,佢缺點反而多

kk 巴西,果d就coating野黎
我平常唔會整,因為我自己覺得聞得多對staff 同客都唔好

但如果 係d 整到爛曬爆曬既頭,真係好渴望變返正常髮質,我可能會做 因為佢封密左d coating 即時個手感同感覺一定係好好多

如果呢種情況既人 反到去應該都會開心好多 所以我覺得可以做,剩係得呢個情形我先會靠巴西或kk

你上面果兩樣野我都唔recom

我會簡,正常做直 而做直自己係取決佢用咩牌子同埋點整 雖然paimore,係 但相對之下,而家有好多更好既選擇
down perm,個底(但如果極硬極彈 未必得
頂長就電dd 向返入 屈返個尾尾
女仔 本身頭髮幼 漂染過
直 夾完攣都好快變返直
所以頭髮好貼面
想睇落去髮量多啲 無咁貼面
想問下電攣會唔會有幫助
幼 漂過電,未必漂得起 有力

但如果無漂 電少少好似水波紋 上埋dd 頂位

如果你既要求只係唔好好似紙咁貼曬
又想多dd,髮量,係可以

但幼 有漂 非常唔建議住

所以都唔洗點考慮
真係唔係好識gel頭
睇完#10之後可以再試下
髮泥好定gal水好
想有層次感 唔太亂
同埋用唔用定型水噴好?

頭髮硬嘅話剪到咁係咪會好難搞 彈起晒
有無髮質 長度睇睇

唔太亂 層次感 dd 濕 既話就 wax

乾就泥 但泥gel 時 要唔好摷到咁亂
唔會 你gel 少濕既野 就無問題

再彈d 都剪到
樓主你好
想請教一日通常甩幾多頭髮
我洗頭至少會甩廿幾條 會唔會唔正常?
你地平時幫客洗頭 有無留意會唔會咁樣甩法?

(Google 出黎d文就話甩幾十條至100條都叫正常

利申:易出油 每日洗 最近買左lazulite 綠用睇會否改善

謝謝
想問jer 個髮尾應該點同髮型師講
天生攣 要日日夾直
頭髮爛到唔適合做直療
又唔想做巴西 kk 果啲 因為做過好多次
仲有咩選擇?
唔洗咁直 想睇落知咁爛,做京喚羽得唔得?
可以搵你剪髮?
放鬆心情

三十中條左右
同埋 如果無明顯少左 都無咩野

同埋平時洗完頭記得吹下
直接相
無用

咁健康既做返直

尾爛既係得bbo,

一係砍掉重練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞