[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
邊隻髮泥好而家?
太耐冇follow up
仲用緊gold digger同quick sand
唔漂難d

但sliver ash 都幾好 雖然無你果個咁白
佢係銀灰 易洗易gel
無 睇你長度 同效果 但一定要夾既方式 唔係既話會勁散

唔係淺底上 上唔到呢d 色

就算唔係漂 都要推淺或者溝漂

其實灰底野就唔洗點諗 一定係淺底上
黑泥 post 內有介紹
我搵唔到

舊個post爆咗 覆唔到
如果改變髮型/放頭髮,有冇機會令前面既頭髮生返?

另外我既頭髮有d天生攣,同埋又長又厚。 試過偷薄 結果更加毛躁,又試過請髮型師唔好偷薄 頭髮唔扎嘅話係似地拖,所以局住長期扎起 ... 想問有冇咩解決辦法?
係 舊爆左

你放落黎 而紮住既情況無持續咁當然會比紮住好d

天生鬈係需要靠chemical,處理 除非鬈得靚同自己會styling
而家係咪已經冇人用quick sand同gold digger
M字額係咪唔好留長陰?

效果同圖2差唔多?
幾年前用過😂😂😂
By Vivian 產品我諗而家都無人用 都無乜鋪入

Quicksand打底出黎效果都一般般
樓主 我買唔到你介紹果支hair spray 行過好多髮品鋪間都話無貨

想請問你有冇邊支好用又唔太硬嘅hair spray配黑泥用for gel side part推薦
實有架
嗯 因應實際情況決定
唔會 因為佢地都類近 係直頭唔會點灰

如果唔用漂或淺上
藍都唔會點見到
想問你揾唔揾到sample睇下
我搵唔到
想問下 女仔每日既頭髮成日都飛哂出黎 但又唔想拉負離子 因為唔想有太貼太直既效果 可以做啲咩野令佢整齊啲,易打理啲?
如果做treatment 通常兩三星期就會打回原型
唔該哂巴打
想問你間嘢喺邊,想知多啲

同埋我想問鳩毛頭嘅話gel用邊隻好?應該都係gel返鬈毛,thanks
想請問男仔整side part頭,搵緊整頭用品,想啞面同冇/輕味有冇好介紹?本身試緊Suavecito但太重味頂唔順
請問頭髮幼髮量多嘅人,天氣一轉好容易搞到個頭勁鬆,但係頭頂又塌⋯⋯
有冇乜嘢建議嘅解決方法?
P.S.: 天生都算直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞