[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
最近想自己染髮
請問如果本身頭髮中淺色
想染黑茶色嘅話
shiseido應該揀邊隻顏色?
shiseido,果d 麻麻

但你可以簡G 5

如果做黑茶
狼尾頭 髮尾過膊 但兩邊成日彎向上 攣哂
可以點搞 係咪得夾直

同埋有咩髮夾推介
有冇邊隻推介?要點溝?
而家冇得出去染 要自己搞掂
galm plam

到頸 膊位會有dd 翹
最易買易用 會係,shiseido,g5 但要淺色底上

深色唔係好覺
想問下樓主,超級硬+粗+彈嘅箭豬頭應該點搞?
係咪應該去salon做down perm?
除咗做down perm外仲有咩平時嘅護理方法可以令頭髮軟啲?

styling,gel 出黎 佔 8 9 成

加 適量既線條減輕
同埋佢係,漫畫野
佢d 頭髮,本身會有 陰影層次

如果你追求到好細致

我會建議有埋 陰陽既 highlight
首先 唔好剪到咁碎咁散先

留返個正常既髮型 然後電dd,就可解決

佢愈碎愈爆

唔多gel,頭或者速剪好多時都會見到呢類
如果兩邊剷到最貼
但依然因為佢個頭有舊肉凸出嚟 可以點做?
真定假呀…..不過而家d filter 都真係有做到咁樣既效果既

你自己眼睇都唔多確信係真既野黎
其實有剪到個結構之後用返啲wax 然後逐條執然後再用spray 勾劃返d 線條感
已經差不多啦

至於剩低既都應該關filter 事
咁下次

凸既部分比力,貼d

其他部分 可能離開少少 唔好推到咁貼
巴打想請教下,呢排睇日本妹youtube手殘set頭髮,馬尾/half團子果d等等,好多時都用一隻牌子叫N.,oil又有balm又有,你覺得邊隻好用d?

利申 天生厚頭粗硬髮質,濕度高時個頭會有d”拱”,起身後個髮型要等一段時間先貼服番。

cap錯圖,應該係下面呢2款

細軟髮睇落個頭有啲塌點樣可以髮量多啲?
用育髮精華嗰啲有冇用?有冇推薦邊隻好thanks!
n 油 香港用 太濕

mibon 有隻細細枝都做到濕濕地好有,線條既feel

天生鬈 我諗自己夾下直 紮起黎先會靚

或者整直左佢,到時要用自己先set 或電埋少少個尾

唔係既話散收收
男女 長短?

我無用開育髮 所以答你唔到 sor
女 長頭髮
如果分界 向曬前吹 然後向後吹

如果有陰既 就可能 要教慢風 輕輕推拋個根位再加熱

同埋剪頭髮時 可能頂部既層次要多少少(一部分即可
撐住 唔好執
而家咁樣真係好傷 平時見客仔好多下
而家咁搞迫住要轉上門 做得既數連平時既一成都唔知有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞