[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#18

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
邊隻

如果咁岩講開我有睇果個韓仔我答到你

佢拍片會拍埋拆芯
然後個鬈吹完,勁彈勁挺

因為我地有買左佢條online教學睇

其實好多電起左,最後都係要靠吹既方法或手勢

eg 好似 finger wave 要落風咀對摺d,頭髮
之前睇過你推介Lazulite洗護,用曬全支但都係唔夠保濕,D頭髮都係飛起曬好亂咁,想問下仲有無隻再勁d嘅推介

長細軟頭髮,容易塌,夜晚洗頭

呢個既綠色
佢飛起曬 主要係唔關洗護事。。。

就算關,都係關有無用護髮素事

或者你影下你個頭同情況黎

同埋點吹點打理

因為造型黎講 洗護唔係主要主因
我會覺得新b5好d
如果識做 p1(要發勻打到起膠
B5?
我用過佢呢隻既木蓋版 都好油 😪😪

想問下呢個洗唔洗電同埋頭髮要幾長先整到?
依家搵你剪髮咩價錢?
想問下樓主如果想入行應該去邊區salon做junior比較好 主要係想學到野想做髮型師 人工係其次 定其實間間都差唔多?希望樓主指點下迷津
X treatment

b 5果d 都ok
頸位髮尾倒生 除咗剷仲有冇得救
留長
唔好意思 問多少少 咁漂完幾時焗會好啲?我搵嗰個髮型師完全無講到焗油唔可以漂完即刻做…你喺邊區 可唔可以搵你焗油

頭頂無用護髮素,剩係用喺髮尾

夜晚沖完涼等自然乾

訓醒梳完頭用埋摩洛哥堅果油輕輕搽下頭髮都仲係咁
你試下由 上面向順住吹 用風咀
就咁睇下會唔會有好左d

同埋我想知 你d bb 毛位,的水 額邊 係咪都有d 鬈

你飛起身果d 全部都係短 有機會係之前斷
或鬈底黎
或者你訓教時擦起左佢地

所以你洗完順住吹吹睇睇有無呢個情形

洗護唔係好關事

你個頭都有d 塌同埋幼幼貼貼咁
如果唔係鬈底,你吹完又無呢樣野

係因為訓教整起身

同埋唔好用摩油
glam palm
綠色 唔係喎

橙色先有機會係喎 for 好油

可以日用
.
但求證 我後日覆你
等我睇返d 資料同再問一次個代理
留左幾年中分
條界死左係到,無論點梳都變返中分
可以點解決?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞