連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
隻驚係咪有bug
點解我mosnter deck, 1st rd用wild hunt hound個陣
可以summon到biting frost

但去到3rd 再deploy一張既時候無反應.... (我副deck有兩張)

定係手上要有 Biting Frost 既牌?
隻驚係咪有bug
點解我mosnter deck, 1st rd用wild hunt hound個陣

但去到3rd 再deploy一張既時候無反應.... (我副deck有兩張)

無圖好難答你
隻驚係咪有bug

無圖好難答你

姐係明明仲有一張biting frost 但出hound召唔到?
會唔會係比人discard左
隻驚係咪有bug

無圖好難答你

姐係明明仲有一張biting frost 但出hound召唔到?

無錯,我手上仲有一張 Biting Frost + 出 Hound 但司唔到野
係唔係俾人discard左就唔肯定 我轉頭再試多次先
唔該巴打
隻驚係咪有bug

無圖好難答你

無錯,我手上仲有一張 Biting Frost + 出 Hound 但司唔到野
唔該巴打

如果你淨低個張係in hand就唔得喎
Summon係play from deck
玩reaver hunter NR用radovid定henselt好

foltest / henselt

radovid = auckes

foltest比較穩陣
henselt就冒險d
但博到既話round 3好高爆發

foltest好少用 多數都係用radovid
今日打rank比人用henselt反cup所以想試下
但係用henselt仲使唔使落reaver scout?

多數都有reaver scout
其他牌都好多變化
你可以上gwentdb睇下

我用緊henselt reaver hunter
啱啱開始rank
而家r11 7x%winrate
我覺得一定係用henselt
我通常第一round都唔出reaver hunter
第二rd 出2-3隻,一定要留一張打第3round
第3rd 開波抽番reaver hunter落deck
最後兩turn reaver hunter + henselt,一野80幾

我帶一張reaver scout,不過有時係用黎抽3攻random weather嗰張

我諗你打高d rank就會發覺你唔會出到reaver hunter + henselt combo,
因為對方唔會俾你贏R1, 然後R2會迫晒你d combo出嚟
隻驚係咪有bug

無圖好難答你

唔該巴打

係手上面出唔到

deploy=張card要係deck
玩reaver hunter NR用radovid定henselt好

foltest比較穩陣
henselt就冒險d

其他牌都好多變化

啱啱開始rank
最後兩turn reaver hunter + henselt,一野80幾

我帶一張reaver scout,不過有時係用黎抽3攻random weather嗰張

我諗你打高d rank就會發覺你唔會出到reaver hunter + henselt combo,
因為對方唔會俾你贏R1, 然後R2會迫晒你d combo出嚟

henselt, foltest各有各好
但henselt限制同counter都多
leader要去到R3先有用,
nenneke一定要抽到
為左留牌好多時R1都會輸, R2就比人迫牌
同埋墓地既依賴性高, 對monster同NG依d可以偷墓地既faction會好辛苦
尤其依家meta都係依兩個faction
第一次中金 應該選邊張

屌 up唔到圖
1. GERALT
2. ASSASSINATION
3. SUCCUBUS

3啦 Patch算叫有buff,保底6strength
Geralt唔係有送咩?
CIRI 買7定9果張好

7 唔少人覺得佢係最強卡
依家係咪應該唔好合卡住等改版?
打親對面都已經有2~3張岩deck金卡, 齊銀卡
已經好耐無贏過

你玩咩deck

抽到Ithlinne砌左副Eithne spell deck
同埋一副起手北佬
成日俾人Scorch / Peter就收皮

合張saskia啦

合一張幫助大?
其實依家未拆牌可以合三銀
拆埋先勉強夠合金
已經好耐無贏過

你玩咩deck

抽到Ithlinne砌左副Eithne spell deck
同埋一副起手北佬

合張saskia啦

合一張幫助大?
拆埋先勉強夠合金

咁唔好啦
下版松鼠隨時變地底泥
留返d scrap轉faction啦
已經好耐無贏過

你玩咩deck

同埋一副起手北佬

合張saskia啦

合一張幫助大?
拆埋先勉強夠合金

咁唔好啦
下版松鼠隨時變地底泥
留返d scrap轉faction啦

留番D scrap方便換埋d dust做scrap (如果你對premium冇興趣)
第一次中金 應該選邊張

屌 up唔到圖
1. GERALT
3. SUCCUBUS

Assassination仲渣過張Fiend

foltest比較穩陣
henselt就冒險d

其他牌都好多變化

啱啱開始rank

henselt, foltest各有各好
但henselt限制同counter都多
leader要去到R3先有用,
nenneke一定要抽到
為左留牌好多時R1都會輸, R2就比人迫牌
同埋墓地既依賴性高, 對monster同NG依d可以偷墓地既faction會好辛苦
尤其依家meta都係依兩個faction

其實依家玩北方一定要靠reaver hunter先贏倒R3
所以幾乎咩NR都會落
除非玩R3金龍
第一次中金 應該選邊張

屌 up唔到圖
1. GERALT
3. SUCCUBUS

Assassination仲渣過張Fiend

幾時先buff Assassination啊...
最好改做Banish any unit
屌IGNI真係成日用唔到,合CIRI先
有冇人好憎天氣怪物DECK,一打親都嬲到震

最憎SPELL ST/NG, 唔係勁, 但好撚悶

其實用armour打幾輕鬆
但副deck唔勁
CIRI 5
ROACH 4
BORKH 4
nerf Reaver Hunter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞