連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
離譜的改動:
- 淨係改冰個效果已經廢左好多,仲要再砍出冰嘅牌
- 將strength SK成個package完全消滅,唔係nerf咁簡單
- kambi本身好難用,一下11升到16係好誇張
- NR差唔多全部machine再升一兩點,夾埋一副deck就多左十幾點
離譜的改動:
- 將strength SK成個package完全消滅,唔係nerf咁簡單
- NR差唔多全部machine再升一兩點,夾埋一副deck就多左十幾點

Calveit 睇唔到draw 唔到金卡 間接廢埋Cahir ,影響Vilgefortz 出卡
離譜的改動:

就咁睇一開頭都似係NR META,之後睇邊副可以剋到NR, 可能係NG
換下META都好,冇咁悶
理解唔到點解要改Calveit
Villentretenmerth又係
改走曬d有Strategy, 要用腦既卡
越搞越衰
越搞越衰

Sor 笑左
Deck building個陣就要
越搞越衰

Cdpr都講到明唔鍾意Borkh同Kambi呢d恰新手嘅卡,
只要覺得對手有機會落呢兩張,就極需要贏R1, 然後R2逼晒對方d牌
呢兩張牌嘅win condition就係搏你對手唔知你落咗呢兩張牌
Patch有喇
Patch有喇

今次好快
NR原來都nerf左好多

Monster真係死好命,次次都係開其他faction刀

唔緊要,賣晒d卡佢又黎過

Cash is king
天氣改弱,d人落少咗清天氣,變相張Caranthir仲係幾勁

天氣改弱,d人落少咗清天氣,變相張Caranthir仲係幾勁

唔知
Carabthir 拉埋一齊 反而不利frost 打傷
不過都可以用lacerate大大力

唔知
[red]Caranthir[/red] 拉埋一齊 反而不利frost 打傷

唔知
Carabthir 拉埋一齊 反而不利frost 打傷

唔會不利呀?拉多幾隻可以穩定每turn 1-2點,加埋9str body, R1出好鬼多點,就算局短都有9str撐住
Spell ST係咪可以收皮
Nerf完再Nerf
天氣牌弱哂Aeromancy又無得拉墓
Nerf完再Nerf

依家興玩spell dwarfs
Nerf完再Nerf

有撞過
純buff好悶
Nerf完再Nerf

有撞過
純buff好悶

又要多謝SWIM
monster: consume(still Dagon?)
SK: axeman
NR: machine
ST: dwarf (Eithne?)
NG: removed
Nerf完再Nerf

有撞過
純buff好悶

又要多謝SWIM

副deck又唔係特别勁,有咩問題?
所有scorch同reset效果都好易收佢皮
帶lock, igni同mardroeme已經係常識
對meta 9成deck都有用
monster: consume(still Dagon?)
SK: axeman
NR: machine
ST: dwarf (Eithne?)
NG: removed

你up乜鳩
怪物鋪場好噁心
Nerf完再Nerf

有撞過
純buff好悶

又要多謝SWIM

副deck又唔係特别勁,有咩問題?
所有scorch同reset效果都好易收佢皮
帶lock, igni同mardroeme已經係常識
對meta 9成deck都有用

Swim都上到top100你就知副deck有幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞