連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
金卡光環冇左
試十場NR Barron輸哂

依家最唔好用啲高數値金
scorch/igni同mardroeme照樣必帶

一張等左2round 嘅卡比一張銅reset返
Thank you CDPR

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

下下大改隻game好難平衡
改版之後northern realms foltest deck何去何從

見到sergeant變clear就好sad
好掛住上個patch

armor唔係ok咩
金卡光環冇左

依家最唔好用啲高數値金

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

佢上季頭一個半月都係咁出patch balance
倒不是很擔心
同埋好似松鼠咁
初初話好broken
而家咪又開始消失緊
金卡光環冇左

依家最唔好用啲高數値金

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

倒不是很擔心
同埋好似松鼠咁
初初話好broken
而家咪又開始消失緊

但係打ranked起碼10場有6場都係ST
Monsters係咪消失左

今朝見有人用3 foglet
辛辛苦苦dagon+鹿首+fog出哂三隻
俾我一野clear走,即forfeit

間唔中都見到wild hunt嘅
CDPR話pro ladder延遲推出
話而家先集中搞好balance先

依家最唔好用啲高數値金

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

倒不是很擔心
同埋好似松鼠咁
初初話好broken
而家咪又開始消失緊

我而家3000分10場應該得一兩場
唔知你個分段情況如何啦
但st其實有deck counter到
所以都開始冇人用

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

倒不是很擔心
同埋好似松鼠咁
初初話好broken
而家咪又開始消失緊

唔知你個分段情況如何啦
所以都開始冇人用

而家多左好多NR甲
只有D-Bomb同hailstorm 先解到

覺得遲早又會改返

佢每季大改一次幾好玩丫
轉下玩法幾開心

倒不是很擔心
同埋好似松鼠咁
初初話好broken
而家咪又開始消失緊

唔知你個分段情況如何啦
所以都開始冇人用

而家多左好多NR甲
只有D-Bomb同hailstorm 先解到

護甲deck係幾全面
但其實幾睇運
好睇抽唔抽到金卡
通常要迫哂人啲手牌
靠最後兩張卡爆三四十點嚟贏
3000mmr
場場比對面用zolton+ hailstorm combo
解決全宇宙
3000mmr
解決全宇宙

呢招係好屈
btw覺得松鼠換牌buff自己果隻真係痴撚線
試下用佢同reveal銀cynthia比
佢高1 base strength,效果類似,但仲可以配合換牌
但佢係一張銅卡
CDPR鳩改一輪,未平衡好d卡就出patch,好波
多左好多nilfgaard
少左st 多左Nr
開始多人玩crewmen machines
多左好多nilfgaard

NG spy又型又好玩
3000mmr
解決全宇宙

呢招係好屈
佢高1 base strength,效果類似,但仲可以配合換牌
但佢係一張銅卡

終於改
3000mmr
解決全宇宙

呢招係好屈
但佢係一張銅卡

終於改

Cdpr算改得快啦
佢都要等個meta定d先改得
倒是monster真係唔知可以點返生
上季太罪孽深重
3000mmr
解決全宇宙

呢招係好屈
但佢係一張銅卡

終於改

Cdpr算改得快啦
上季太罪孽深重

btw francesca仲未改
summoning circle都仲好on9
同埋overall balance都未得,有d卡好似ocvist仲係unusable
3000mmr
解決全宇宙

呢招係好屈
但佢係一張銅卡

終於改

Cdpr算改得快啦
上季太罪孽深重

btw francesca仲未改
summoning circle都仲好on9
同埋overall balance都未得,有d卡好似ocvist仲係unusable

仲有hailstorm
Control神卡,仲衰過scorch
而家好似多返人用Axeman
http://www.gwentdb.com/decks/30216-rank-1-redrames-axeman-w-guide

Harald + axeman buff左

Harald 大大力
Axeman 又唔會咁易banish 同加返veteran

不過, 見多左人用金天氣就真, 迫你去曬一行再落冰雹combo
都係袋兩張單行清天氣穩鎮
推下pi
依家感覺係鬥hailstorm咁
同埋用啲movement咭
扯哂去同一行係冇得避
依家感覺係鬥hailstorm咁
同埋用啲movement咭
扯哂去同一行係冇得避

舊coral係度就正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞