連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
漢化
新手想試玩nilfgaard spy deck有咩要注意
1.盡量令imperial brigade 數字唔一樣= 避scorch

2.令對手版面上佈滿emissaries, 再係手上出imperial enforcer 就可以開機槍
因為依家好多野可以一擊殺死enforcer ,由手上出只少可以打左傷先
最好留到第三回合 ALL IN
新手想試玩nilfgaard spy deck有咩要注意
1.盡量令imperial brigade 數字唔一樣= 避scorch

2.令對手版面上佈滿emissaries, 再係手上出imperial enforcer 就可以開機槍
因為依家好多野可以一擊殺死enforcer ,由手上出只少可以打左傷先
最好留到第三回合 ALL IN

但等到第三回合先all in咁頭兩回合點算
都要勝返一局先架
應該話人地打算同你玩長局先ALL IN
我爬唔到r20 金龍henselt 好難爬啊
諗住整隊farseer based既scoia'tael team
有冇可能整到,試過好多方法都麻麻地
你多左幾日時間

不過,講真今鋪CDPR真係濕9左啲
諗住整隊farseer based既scoia'tael team

Spelltael啦
我爬唔到r20 金龍henselt 好難爬啊
你多左幾日時間

不過,講真今鋪CDPR真係濕9左啲

咪就係 打生打死打上去又要捱多兩日 好驚跌出去
http://www.gwentdb.com/decks/39777-4-6k-90-wr-ciri-nova-st

先用騎兵(Dragoon)buff手牌
再利用Farseer 嘅位置去食+2buff
不過, 對手夾硬落閃電就頭痕
http://www.gwentdb.com/decks/39777-4-6k-90-wr-ciri-nova-st

above or to the Left係咩意思
farseer既位置同buff唔buff到有關係
因為有個先後次序 , 次序係左至右同上至下
dragoon 要盡量放係最左同最高個行
(buff手上牌)
farseer 盡量放係最右同最低個行
(farseer detect到個 'other units are buffed', 就會+2)

above or to the Left係咩意思
farseer既位置同buff唔buff到有關係
因為有個先後次序 , 次序係左至右同上至下
dragoon 要盡量放係最左同最高個行
(buff手上牌)
farseer 盡量放係最右同最低個行
(farseer detect到個 'other units are buffed', 就會+2)

即係首先boost第一行左至右->第二行左至右->第三行左至右,咁樣?
係,
總之 小心放farseer嘅位置
其實有冇話邊個deck最好用
小弟scrap有限,想選定一個整
松鼠黨矮人強到

但就黎有個patch

雖然只係"bug fix", 但係唔知會唔會有大改動
其實佢會唔會搞啲咩抽卡機率up之類
好似pad咁
張死人shupe 真係
Shupe 暫時覺得只係ST先勁
亦因為係ST 個幾張矮人卡勁到on99
Barclay + 銅卡
其他陣營都發揮得唔好, 而且shupe都好賭運
我想問season end d reward係咪未派,點解我仲未收到
要開新season 先有 , 姐係聽日
包包閃
完全唔識打CONSUME
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞