連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
幾時有手機版
終於都上到2500 唔知拎唔拎到個頭像呢
終於都上到2500 唔知拎唔拎到個頭像呢

3000以下好易升姐
monster真係無弱過
打個4000MMR都scorch自己
打個4000MMR都scorch自己

我今日都有場計錯數以為自己輸左投降 一禁落先記得對面食緊我天氣 我係夠贏 激死
rank個獎勵係咪會轉
之前明明見到上16會送witcher 2 dandelion
啱啱升左剩係得6keg...
rank個獎勵係咪會轉
之前明明見到上16會送witcher 2 dandelion
啱啱升左剩係得6keg...

season獎勵黎
終於有人上到Grand Master
連贏係咪會加得多d 而家贏一場+3X-5X
輸淨係扣單位數-1X 係咁升
btw ranking個個防igni防得好緊要 好多次都差1 strength setup唔到
連贏係咪會加得多d 而家贏一場+3X-5X
輸淨係扣單位數-1X 係咁升

去到高D 就+20 -20咁
依家係易升好多
http://gwentlemen.com/snapshot/
deck tier評價

T2 '37'笑撚左
成個ledder都係monster
cls
cls

全撚部都consume
cls

全撚部都consume

唔係掛
好少見啦consume
swarm 同 eredin monster先多
上到4000了
好滾動
cls

open beta更新三次
第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題
harpy改少一兩點始終都係太強
冰nerf係正路, 但其他範圍傷害牌
好似地震同弩炮都不必要地nerf
話唔想有無限傷害potential
但佢地唔記得左boost牌都要設目標上限
好似triss yen iris 呢類
cls

第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題

邊張係地震

carryover係一個問題
依家最多人用既harpy同elemental都係靠deathwish做壓力
thunderbolt potion又係
一張銅卡好輕鬆就12value
cls

第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題

邊張係地震

依家最多人用既harpy同elemental都係靠deathwish做壓力

地震應該係stammelford tremor
celeno harpy一定要nerf
單卡至少11點,配合consume仲癲
btw呢個meta d consume好單調
都差唔多背到佢地d牌序
啱先有局好正
3rd round大家一牌,佢先手出dethmold rain空氣
我出ithlinne開2 first light,但其實我冇哂bronze unit
然後佢無啦啦forfeit
啱先有局好正
3rd round大家一牌,佢先手出dethmold rain空氣
我出ithlinne開2 first light,但其實我冇哂bronze unit
然後佢無啦啦forfeit

睇牌面已經輸左我先會投
cls

第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題

邊張係地震

地震應該係stammelford tremor
celeno harpy一定要nerf
單卡至少11點,配合consume仲癲
btw呢個meta d consume好單調
都差唔多背到佢地d牌序

stammelford tremor nerf好似係NG meta果陣
NG個mage+埋依個可以打16+3
nerf都正常既

consume內置100%抽到grave hag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞