連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
成個ledder都係monster
cls

open beta更新三次
第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題
harpy改少一兩點始終都係太強
冰nerf係正路, 但其他範圍傷害牌
好似地震同弩炮都不必要地nerf
話唔想有無限傷害potential
但佢地唔記得左boost牌都要設目標上限
好似triss yen iris 呢類

邊張係地震

carryover係一個問題
依家最多人用既harpy同elemental都係靠deathwish做壓力
thunderbolt potion又係
一張銅卡好輕鬆就12value

地震應該係stammelford tremor
celeno harpy一定要nerf
單卡至少11點,配合consume仲癲
btw呢個meta d consume好單調
都差唔多背到佢地d牌序

stammelford tremor nerf好似係NG meta果陣
NG個mage+埋依個可以打16+3
nerf都正常既

consume內置100%抽到grave hag

grave hag 一定要加timer
成個ledder都係monster
cls

open beta更新三次
第一次全NG
第二次全SK
第三次全MR
幾時先balance?

monster主要問題
harpy改少一兩點始終都係太強
冰nerf係正路, 但其他範圍傷害牌
好似地震同弩炮都不必要地nerf
話唔想有無限傷害potential
但佢地唔記得左boost牌都要設目標上限
好似triss yen iris 呢類

邊張係地震

carryover係一個問題
依家最多人用既harpy同elemental都係靠deathwish做壓力
thunderbolt potion又係
一張銅卡好輕鬆就12value

地震應該係stammelford tremor
celeno harpy一定要nerf
單卡至少11點,配合consume仲癲
btw呢個meta d consume好單調
都差唔多背到佢地d牌序

stammelford tremor nerf好似係NG meta果陣
NG個mage+埋依個可以打16+3
nerf都正常既

consume內置100%抽到grave hag

grave hag 一定要加timer

只要舖倒場
怪物單咭優勢就會太離譜
銅平均都有10-12點
金銀隨時20-30或更多

巡例做個宣傳

巡例做個宣傳

咩黎

巡例做個宣傳

咩黎

Whatapp group,禁入去就自動加入.
上個meta用cancer axeman升唔到
反而今次竟然比我用最鍾意用嘅reaver hunter上到17
即刻transmute哂3張reaver hunter
推返上黎先
無曬人
反而今次竟然比我用最鍾意用嘅reaver hunter上到17

transmute Dethmold啦

今季我由頭到尾都係用discard ciri 打ranked,由2200 升上3700。以往多數用net deck,今次副deck 係自己砌,一路打一路改良,升到rank 特別有成功感
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/6pmk5s/new_cards_in_china_joy/
有新卡

Dorregaray
Spawn 3種動物, 彈性好高
係時候儲錢
輸扣30幾,贏先加10
上rank好辛苦
用AXEMAN既deck對住法術松鼠可以點打
對方幾乎唔出怪令我好難buff隻AXEMAN

呢個係幾乎必輸嘅matchup
知唔知我而家未開嘅keg將來開唔開到新卡
哈哈GwentDB 上面有副YOLOCOW deck,基本上係一副troll deck,我改左少少整左副牛牛deck。

黎緊會試下換入armorsmith 代替shieldsmith

暫時打左十零場casual,有四成win rate,用玩野deck 贏左特別開心。
知唔知我而家未開嘅keg將來開唔開到新卡

應該開到,見reddit d 人 話得

呢個係幾乎必輸嘅matchup

yes
哈哈GwentDB 上面有副YOLOCOW deck,基本上係一副troll deck,我改左少少整左副牛牛deck。

黎緊會試下換入armorsmith 代替shieldsmith

暫時打左十零場casual,有四成win rate,用玩野deck 贏左特別開心。

我覺得砌到可以直接用craite拉隻牛出嚟會穩定好多,unit淨係落船,用rally拉走啲船,其他落哂spell
幾時會出新卡
終於上到4k,好興奮
有新卡未呀屌
玩到lv10都未中過金卡是否可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞