連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇出ios版?

冇,等livestream 新料
25kegs 3銀1金

趁少人玩上咗亞洲第二名全球第12名

趁少人玩上咗亞洲第二名全球第12名

咩deck
25桶1金
重要新卡都係抽得幾張
25桶1金
重要新卡都係抽得幾張

係,幾乎所有新卡都要自己合

今次重淨係得兩張卡有得全數退款
Harpy & Restore

不過今次Restore nerf 又 nerf唔曬
廢咗Aglais 偷卡 但係用少一次Dorregaray 真係吹9漲
25桶1金
重要新卡都係抽得幾張

係,幾乎所有新卡都要自己合

今次重淨係得兩張卡有得全數退款
Harpy & Restore

不過今次Restore nerf 又 nerf唔曬
廢咗Aglais 偷卡 但係用少一次Dorregaray 真係吹9漲

拆左,唔L玩
SK真係好L悶
有咩deck悶得過discard Bran
有咩deck悶得過discard Bran

consume?

冇必要都唔需要理對手
有手機版未
而家UNSEEN ELDER有咩作為 金身都可以俾人打到

對手係NG 比人加左眼都可以保護下呱

你冇對過nekker + slyzard咩?
3 consume trigger+ 2-3隻10+nekker

3 consume trigger+ 2-3隻10+nekker

一個sweers 可以rage quit

一個sweers 可以rage quit

NG大部份銀卡都已經夠剋死
淨係Peter同Auckes呢啲大路野都夠收佢皮
點解有時玩玩下去到第2/3鋪對砷多我成2張手牌? 公平咩

自己諗下點解少幾張牌

咁隻GAME係咁玩嫁喎
嬴到一局,但手牌少過人會令你之後兩局不利,所以咪要諗下點係盡量唔拉開手牌數量情況下嬴

咁隻GAME係咁玩嫁喎
嬴到一局,但手牌少過人會令你之後兩局不利,所以咪要諗下點係盡量唔拉開手牌數量情況下嬴

黃金規則 大部份情況啱用

Win equal cards OR Lose 2 cards up (Good)
Win 1 card down OR Lose 1 card up (Neutral)
Win 2 cards down OR Lose at equal (Bad)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞