連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
係3000mmr玩緊副力量SK
冇帶熊冇盾兵都有得贏

用Wild boar of the sea
有研究個 不過會比最普通嘅間諜玩殘

最慘係加完俾人succubus

renew Succ

落左銅鎖同變熊去對應
鎖左succubus可以decoy或下回合復活搶返佢
spy就變熊或者出第二隻怪頂上

人地succubus完,你離佢帶走隻野只有一次出卡機會
點鎖完又decoy

lock succ > 對面unlock > 搶走左 > decoy succ > 拎返
好似係

掉返張銀succubus俾monster係好搏,
Monster 一係有consume,
Dagon又有變熊,
負tempo play
一日4包中兩張金
諗緊要lugos定geralt aard好
利申用緊axeman爬緊rank 我見d人話lugos唔夠穩定所以唔落 如果aard係all factions就正

啱啱試左aard

好用個lugos
因為body大, 打傷又唔錯
打中5個人又可以連coral

Lugos係殺熊,殺Undvik,discard Raider
不過係用落bear deck 好過Axeman deck

Bloodcurding roar = lugos counter
隻隻SK都有gremist
一日4包中兩張金
諗緊要lugos定geralt aard好
利申用緊axeman爬緊rank 我見d人話lugos唔夠穩定所以唔落 如果aard係all factions就正

啱啱試左aard

好用個lugos
因為body大, 打傷又唔錯
打中5個人又可以連coral

Lugos係殺熊,殺Undvik,discard Raider
不過係用落bear deck 好過Axeman deck

Bloodcurding roar = lugos counter
隻隻SK都有gremist

以為blueboy
輸到落3700
個個玩Power deck
谷鬼氣玩Kambi算

High rank玩Kambi要玩隱性Kambi, 唔係仲輸得多,
不過而家好多人都帶一張lock, 防到好多嘢
輸到落3700
谷鬼氣玩Kambi算

High rank玩Kambi要玩隱性Kambi, 唔係仲輸得多,

咁我都有Lock架嘛?應該ok?

你最後3張kambi lock Hjalmar, 你出完kambi對方唔會即出lock,
之後如果你lock對方金,佢lock kambi,
如果你出Hjalmar, 佢lock Hjalmar
輸到落3700
谷鬼氣玩Kambi算

咁我都有Lock架嘛?應該ok?

你最後3張kambi lock Hjalmar, 你出完kambi對方唔會即出lock,
之後如果你lock對方金,佢lock kambi,
如果你出Hjalmar, 佢lock Hjalmar

我係Hjalmar kambi lock lock

玩過Kambi deck
少少心得
基本上人地R3有鎖就輸九成
識玩係咪都解你Hjalmar就得
由得你Kambi,因為會送隻11金比佢
咁Kambi要點玩?
就係扮哂係其他deck
試過暫時最好係扮axeman deck
discard太易比人睇穿同唔夠力贏一round
咁當你扮到好似係axeman deck
對面有機會係頭兩round鎖axeman
同埋當大家得返幾張牌到R3
對手未必敢keep一張冇value嘅鎖係手
叧外贏1 card advantage先係最難
對手出過銀spy會好難贏
因為佢可以kambi爆完再出一張
總括黎講副deck勝率唔高
今個patch好鬼悶
今個patch好鬼悶

要快啲轉
今日十場有十場係sk
哩度係咪全部3000MMR以上?我得2000only

13xx

13xx

14xx
3200+

SK係強勢
但其實NG冇nerf太多
只係啲人上個patch玩到悶想轉
ST spell始終都仲係唔錯
搞到SK啲damage冇地方用
不過ST其他type都廢
MR一向都勁仲有好多人用
NR就仍然唔得
好多mechanic設計上有問題
machine要幾張牌配合先發揮到
洗返牌入deck啲boost又冇哂
我玩北方machine 卡卡地,成日俾sk打爆,又唔想join them

我27xx
好難上
斧兵霜凍真係嘔心地勁
我玩北方machine 卡卡地,成日俾sk打爆,又唔想join them

我諗住依兩日再上唔到上2000就join

我諗住依兩日再上唔到上2000就join

我都係2000零幾之後卡番1950左右

我27xx
好難上

已經唔係難上既問題
悶到唔想玩
場場餅印咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞