連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
我好廢
無人用咁滯
我而家三套NR都係Radovid
我好廢
無人用咁滯
我而家三套NR都係Radovid

唔算掛
R1拉兩隻siege support 可以迫人pass
劍船deck好好玩
劍船deck好好玩

但係俾spy 打爆
劍船deck好好玩

但係俾spy 打爆

但係spy又會比返NR食返
原來連登有post
有冇人升到咁上下rank, 就唔敢換/試新deck
走唔出comfort zone
原來連登有post

上到18唔想再上
而家一街spell'tael玩咩deck都死
原來連登有post

係 所以搞到驚都棄埋
利申上季18
原來連登有post

上到18唔想再上
而家一街spell'tael玩咩deck都死

我就係上到18之後冇玩過
好想玩但又驚跌
而家多返人帶first light,用axeman玩得好辛苦
劍船打得吓nr,一打其他即刻收皮
新patch後少左人玩
Meta傾斜,個別牌組過強
金卡冇光環,組牌選擇更少
終於上到4000分

不如各位巴絲貼依頁出嚟交流吓
我就唔信有人有我咁專一
新patch後少左人玩
Meta傾斜,個別牌組過強
金卡冇光環,組牌選擇更少

金卡冇左保護 hailstorm 同 金天氣好似變左auto include咁

我就唔信有人有我咁專一

NG同NR都係上季玩多
今季主要玩consume, dagon drowner, sk pirate captain, st movement
劍船卡手到仆街
仲要係咁比人medic拉同consume
劍船卡手到仆街

想玩變大不如玩ST MAHAKAM MARAUDER
唔怕天氣, 主要銅卡容易抽到
最緊要緊係唔怕俾人偷

個人認為劍船要太多野set up
好易俾人打亂

我就唔信有人有我咁專一

32x怪獸 其他0
劍船卡手到仆街

劍船太多野可以剋你
可以睇下呢副www.gwentdb.com/decks/31640-xmen-xero-lifecoach-proladder
劍船卡手到仆街

劍船太多野可以剋你
可以睇下呢副www.gwentdb.com/decks/31640-xmen-xero-lifecoach-proladder

點解要入隻Shieldsmith
劍船卡手到仆街

劍船太多野可以剋你
可以睇下呢副http://www.gwentdb.com/decks/31640-xmen-xero-lifecoach-proladder

冇金天氣可以放棄
劍船卡手到仆街

劍船太多野可以剋你
可以睇下呢副http://www.gwentdb.com/decks/31640-xmen-xero-lifecoach-proladder

配合銀卡人狼
劍船卡手到仆街

劍船太多野可以剋你

冇金天氣可以放棄

金天氣而家好多deck都會用 好屈機
逼人落銀法師+clear skies
大陸狗個ser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞