連登巫師:昆特牌 公測討論區 (2)

943 回覆
11 Like 0 Dislike
點解有時玩玩下去到第2/3鋪對砷多我成2張手牌? 公平咩

咁隻GAME係咁玩嫁喎
嬴到一局,但手牌少過人會令你之後兩局不利,所以咪要諗下點係盡量唔拉開手牌數量情況下嬴

黃金規則 大部份情況啱用

Win equal cards OR Lose 2 cards up (Good)
Win 1 card down OR Lose 1 card up (Neutral)
Win 2 cards down OR Lose at equal (Bad)

頭先用呢副http://www.gwentdb.com/decks/34116-update-2-swims-why-is-this-still-a-thing
對方嬴左第一局,但少我3張牌

咁隻GAME係咁玩嫁喎
嬴到一局,但手牌少過人會令你之後兩局不利,所以咪要諗下點係盡量唔拉開手牌數量情況下嬴

黃金規則 大部份情況啱用

Win equal cards OR Lose 2 cards up (Good)
Win 1 card down OR Lose 1 card up (Neutral)
Win 2 cards down OR Lose at equal (Bad)

見到hazard/axeman就唔好隨便pass r1
Nekker 等hotfix
除左對NG,其他fractions 勝率8成以上

咁隻GAME係咁玩嫁喎
尋日對面用NG我MONSTER, 去到第三鋪佢多我2張手牌, 完全唔知發生咩事

逐張牌出
有咩效果大家都睇住
點會唔知發生咩事

你要出兩張牌先大點數過人一張
咪少好多牌
ROUND 1 其實係咪最好確保每次出牌後都要大過對面人點數?

有時想留某D牌唔用住所以用D低POWER既卡

正常黎講係
因為大家都左同樣咁多牌,但你power落後對方唔少,人地pass既話咪可能需要1-2張牌去追導致手牌數量落後
ROUND 1 其實係咪最好確保每次出牌後都要大過對面人點數?

有時想留某D牌唔用住所以用D低POWER既卡

正常黎講係
因為大家都出左同樣咁多牌,但你power落後對方唔少,人地pass既話咪可能需要1-2張牌去追導致手牌數量落後
爬上Grand Master難唔難

得罪講句 見到你之前既言論我諗對你黎講應該好難

要4500分
宜家全球第一都係43xx左右
爬上Grand Master難唔難

肯爬就得
唔好臨急抱佛腳
4000易
4500就難
但可以用時間嚟換
打得多場數自然會慢慢上
用spell tael直上3500
Nekker 等hotfix
除左對NG,其他fractions 勝率8成以上

對付Nekker 好神奇,
有counter 就剋死, 冇就等死
到s3都仲未1001
到s3都仲未1001

其實真係幾少人stream

夜晚都有swim megamogwai 撐場嘅
隻game的平衡唔係好得
有d職的 mechanisms 對某d職黎講無解

平衡一直都唔得
睇下Dagon由S1到而家

平衡一直都唔得

我覺得平衡做得好好

平衡一直都唔得

我覺得平衡做得好好

有咩理由群島本身已經有主將dicard3張做縮deck 仲可以出隻2攻俾佢縮 仲要隻隻都大隻 又無野可以搞墳

平衡一直都唔得

我覺得平衡做得好好

有咩理由群島本身已經有主將dicard3張做縮deck 仲可以出隻2攻俾佢縮 仲要隻隻都大隻 又無野可以搞墳

打到top 200都冇乜人用群島啦
因為有deck counter 緊
只係冇人擺上gwentdb比人抄
Vete+ Axeman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞