Samsung Galaxy 集中討論區(153) 它改名復出 白卡已死

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
刷個lineage OS可能會好啲 oneui太heavy,應該唔會順得去邊
Smart Switch 有線無線都過唔到舊機資料, 仲有咩方法轉data?
我反而想問我過完之後發現啲相過唔齊但電話已經用緊可以點搞
https://youtu.be/_mPoz93Xvmc
Pixel就一定係heavy啲但多功能啲
我就係其中一個本來等緊s21,發佈會完咗決定繼續用s9+算佢試下s22再係咁,我繼續唔換機
N20u嘅時候已經想換 點知又係無2k120又閹差電,去到s21u就888+超廣頹+oneui 擠牙膏,睇埋fold 4就決定要唔要轉做idog
數據反映咗好多人都咁諗
香港嘅話 LG出完V40已經退出市場 要轉三叔S10 S20應該已經轉咗
美國就主要比OnePlus食咗LG啲客
出面之前有人13 pro俾iOS 15 bug食咗90幾GB
我部Nokia 4.2 S439 3+32GB自己compile lineage 18.1
系統淨係食1-1.5GB RAM
正常用telegram,discord,連登app 3000mAh頂到兩日
前提係唔裝gapps
s21真係好厚,個鏡頭位唔靚,仲cut 埋sd卡,同埋粒U
三星S22 Ultra雜談,目測屏幕曲率比Note10+還小,然後屏幕四角很方了,幾乎沒有圓角的感覺了,Note20 Ultra看看屏幕的圓角,S22U比它還方
想問問
而家出n20u定s21u好?
可以插卡既n20u真係好吸引...
冇計Fold 同Flip 3,今年好賣得喎?
應該有計到啦部機9月出嘅
我真心鐘意三叔果期反而係Note 7
俾fans感覺到真係有誠意同有望追到Apple
可惜爆炸

去到S8飛走home button,改比例
S10三鏡&超聲波&靚mon
都好正

S20基本上都冇乜好彈,係個價貴咗,Ultra災情

S21非Ultra真係好麻麻地
摺mon機剛剛開始普及
唔少人都仲係對摺機有顧慮
我本來諗住買flip3 ,但係考慮電量以及耐用度,最終買咗s21u
好無同你講年頭先7600
有冇巴打識?
上去三星銅鑼灣維修部,有個黑長直髮女staff,我幾次去坐係到等叫no. ,次次都見到佢用d好唔耐煩既語氣去答問題,下下一埋去都起哂鋼咁,好彩我近兩次去都抽唔中佢
上年去旺角40樓拎buds+個男職員又係態度麻麻好似我欠咗佢咁
客服做得唔好真係好影響個客對個品牌嘅支持度
有時唔怪得idog笑9三叔
自己都未掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞