Samsung Galaxy 集中討論區(153) 它改名復出 白卡已死

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
自己係an 撚
但tablet for media Consumption 一定係ipad
好彩有你
除咗mon偏黃
都冇咩大問題
不過就要有心理準備冇iPad 咁多apps同配件選擇
買啲低階tab可能就係嘅
不過an冇細mon高階tab揀就真嘅
最希望係可以改善下少apps同啲apps optimize嘅問題
最大問題都係呢2樣
少配件呢樣就我都唔諗唔到可以解決
可能上面個巴打講嘅software靚啲?
不過我都覺得呢度某啲巴打都對an tab有好大偏見咁
仲要呢度係三叔po嚟

我覺得最緊要係知你自己嘅用途同2邊嘅優缺點
做media 成日剪片執圖嗰啲當然an tab冇得比
但普通打下機 睇下片 上網 做少少文書嘢jot notes 甚至畫下嘢
買返高階/旗艦an tab 又唔覺得好差喎
打機真係比唔上,但睇片上網少少文書就ok。
同埋16:10睇片黑邊細好多
之前中左聯強,打左幾次電話問佢有冇保,成班仆街薯下薯下一時話有一時話冇
結果殺上旺角先講有蓋印既單同有聯強貼紙係上面就保
同s21有咩分別?
條邊弧形修落去之後平咗
覺得少柒
重點係無對比無傷害 三叔啲平板食水太深,an tab其實2k-4k有產品可以對標ipad嘅,但唔會係tab s7
Tab S7 FE買四千幾蚊真係唔抵
鏡頭位睇落好膠,似21FE,S21係金屬...
S22似乎連金屬中框都冇埋
三叔旗艦真係就快閹到得翻spec係好過中階
但價錢冇平到屌佢老母
呢部就算啦
糟蹋咗tab s系列同FE個名

其實同手機一樣啫
低中階機都預咗係唔多得
最好都係買返高階旗艦㗎啦

覺得食水深咪即係同啲人覺得“超過$xx就要買iPhone/咁貴買an機係on9"咪一樣
tab s7/s7+已經係非apple可以畀到最好嘅spec
真係嫌貴咪等跌價/去細舖買
雖然我都覺得平返啲絕對可以吸多好多客
S6 Lite咪仲低階

而家手機都唔一定買旗艦啦 A52咁嘅spec已經足夠好多人用
但係三叔平板偏偏食水好深
apple吱牙膏 三叔又跟住吱
係喎 唔記得有s6 lite/s5e呢啲
好心dell返去a系列啦

差唔多spec
手機接受到 tab就唔得
只可以話可能買得tab嘅要求會再高啲啩
S5e有2K OLED AKG四喇叭好野嚟 煲劇一流
三叔睇法明顯同你相反 平板spec永遠差過手機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞